Nederlandse Spoorwegen

Persinformatie
Utrecht, 29 april 2008

Dodenherdenking bij NS

Treinen staan op 4 mei 2 minuten stil

Op zondag 4 mei staan de treinen om 8 uur 's avonds 2 minuten stil in het kader van de nationale herdenking. Gevallen spoorwegpersoneel wordt op vrijdag 2 mei `s middags in Utrecht herdacht.

Bij de nationale herdenking van alle oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt in heel het land 2 minuten stilte in acht genomen. Uit respect hiervoor staan alle treinen van NS op 4 mei van 20.00 tot 20.02 uur stil. Ook op verschillende grote en kleine stations in Nederland vinden herdenkingen plaats en worden kransen bij de aanwezige gedenkplaten gelegd.

Herdenking gevallen spoorwegpersoneel Tweede Wereldoorlog Daarnaast vindt op vrijdag 2 mei om 13.00 uur in Utrecht bij het monument voor gevallen spoorwegpersoneel een plechtigheid plaats. Er worden kransen gelegd door de President-Directeur van NS de heer Veenman, het lid van de Raad van Bestuur van ProRail mevr. Arts en door afgevaardigden van de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel (BGV). Ook vertegenwoordigers van de Ondernemingsraden van NS en ProRail nemen deel aan de plechtigheid. Daarna is er een minuut stilte. Begin en einde van de herdenking worden op ingetogen wijze begeleid door een trompettist. Het monument staat aan het Moreelsepark bij `De Inktpot' (het kantoor van spoorbeheerder ProRail).


* * * * Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting, tel. 030-2357070 Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030-2357070 NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van ruim 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 390 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --