Politie Zuid-Holland-Zuid

03/05 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district I

BOOS NA AANRIJDING
DORDRECHT Op vrijdagmorgen 2 mei is een 32-jarige bestuurder uit Dordrecht in botsing gekomen met een 37-jarige bestuurder uit Papendrecht. De 37-jarige man kwam vanuit de Bagijnhof en reed de stad uit over de Johan de Wittstraat. Op de baan in tegenovergestelde richting stond een geldwagen geparkeerd. Ter hoogte van het geparkeerde voertuig kwam de 32-jarige bestuurder om het voertuig heen waardoor beide personenautos in botsing kwamen. De 32-jarige man stapte boos op de andere bestuurder af, schold de 37-jarige man uit en gaf hem met kracht een klap op zijn neus. Een omstander greep daarop in en hield de 32-jarige man op afstand. De 37-jarige man belde daarop de politie en deed aangifte van mishandeling. De 32-jarige man werd aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

DIEFSTAL WORST
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 2 mei heeft de politie een 53-jarige veelpleger uit Papendrecht aangehouden. Dit gebeurde voor een winkel aan de Bagijnhof. Een onopvallend geklede politieagent zag dat de man rookworsten in een zak stopte en daarmee zonder te betalen de winkel uitliep. De agent kon de man buiten direct aanhouden. Bij telling bleek de veelpleger 14 rookworsten te hebben gestolen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De winkel heeft aangifte gedaan van de diefstal.

ONDER INVLOED VAN ALCOHOL
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 2 mei een 46-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat een blaastest een te hoog alcoholpromillage uitwees. De man reed onvast over de Jupiterstraat waarna surveillerende agenten hem een stopteken gaven. De man werd nadat een zware alcohollucht was waargenomen, aangehouden. Op het politiebureau blies de man 635 ugl (1,4 promille) terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is de man weer vrijgelaten.

HELING
DORDRECHT Surveillerende agenten hebben op vrijdagavond 2 mei een 24-jarige vrouw aangehouden. De vrouw reed op een damesfiets waarvan de sticker van de leverancier was verwijderd. Na de staandehouding en controle van het framenummer bleek deze fiets, een Gazelle Primeur, als gestolen gesignaleerd te staan. De fiets werd tussen 11 en 12 december ontvreemd in Kinderdijk. Hiervan werd destijds ook aangifte gedaan. De fiets werd in beslag gedaan en de eigenaresse heeft afstand gedaan van de fiets. De vrouw verklaarde de fiets voor 60,- gekocht te hebben. De fiets wordt terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

JONGEN OP SKELTER AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 2 mei heeft de politie op de Krispijnseweg een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarig meisje uit Dordrecht. Het 17-jarige meisje liep met een vriendin over de stoep van het Stationsplein richting het station toen de jongen hen met een skelter tegemoet kwam rijden. Vlak voor de meisjes week de jongen uit. Toen het meisje vroeg wat hij deed, stapte de jongen van zijn skelter af en stompte het meisje in haar gezicht, greep haar bij haar keel en gaf haar daarna een schop in haar gezicht. Zij liep hierbij een neusfractuur op. De jongen reed daarop met zijn skelter weg richting de Spuiweg. Omstanders belden de politie waarna een agent op motor arriveerde. Toen er twee agenten van de wijkpolitie de situatie ter plaatse van hem overnamen, kon de agent op zijn motor aan de hand van het signalement van de verdachte, de jongen op de Krispijnseweg aanhouden. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.