Politie Zuid-Holland-Zuid

03/05 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district II

(VERVOLGBERICHT EXPLOSIEF 30 april 2008)
PAPENDRECHT Het explosief waarmee onbekenden de brievenbus en voordeur van een woonhuis aan de Meelbeshof in Papendrecht vernielden blijkt, na onderzoek van de technische recherche, vuurwerk te zijn. In de nacht van dinsdag op woensdag 30 april werd door de buren van het woonhuis tussen 01.00 en 01.30 uur een harde knal waargenomen. Zij belden daarop de politie. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig. De brievenbus en voordeur raakte bij de vernieling zwaar beschadigd en het gordijn achter de deur is verbrand. Ook in de hal richting de kamer ontstond veel schade. Na de knal hebben diverse buurtbewoners een kijkje genomen.
Het huis ligt op de looproute van het centrum en uitgaansgelegenheden.

Nadat de bewoners van het woonhuis op donderdag 1 mei thuis kwamen, hebben zij op 2 mei aangifte gedaan van de vernieling. Heeft u iets gezien van de verdachte(n) of heeft u andere informatie over de vernieling? Neemt u dan contact op met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERMOEDELIJKE INBREKERS AANGEHOUDEN
LEXMOND (Gemeente Zederik) In de nacht van donderdag op vrijdag 2 mei heeft de politie vier mannen in de leeftijd van 18, 20 en 22 uit Utrecht en een 20-jarige man uit Hoofddorp aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen op de rijksweg A-27 ter hoogte van Meerkerk een personenauto rijden met twee wielen over de vluchtstrook. Het voertuig werd tot stilstand gebracht ter hoogte van Lexmond. Bij controle van de identiteitsbewijzen en het kenteken bleek dat alle inzittenden in diverse regios bekend staan met antecedenten met betrekking tot inbraak en diefstal. Ook bleek de 20-jarige man uit Hoofddorp als veelpleger en de 20-jarige man uit Utrecht als verzetpleger bekend te staan. Bij het doorzoeken van de auto werden diverse inbrekerswerktuigen, een bivakmuts, een navigatiesysteem, slijptol, twee walkietalkies, handschoenen en een boor gevonden. De vier zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING TUSSEN TWEE PERSONENAUTOS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdagmorgen 2 mei heeft op de Nieuweweg een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 24-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam kwam vanuit de Parallelweg en reed over de Nieuweweg richting de Peulenlaan. Een 21-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam kwam uit tegenovergestelde richting en wilde linksaf de Zijlweer inslaan. Zij zag hierbij de 24-jarige vrouw te laat en een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 21-jarige vrouw klaagde over pijn in haar nek en is voor observatie met de ambulance naar het Beatrix ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten bij de aanrijding total loss. De Regionale Verkeersondersteuning deed onderzoek naar het incident.

AANHOUDING BIJ MARKTFEEST
SCHOONREWOERD Op vrijdagavond 2 mei heeft de politie na ongeregeldheden in de vorm van vechtpartijtjes in de Dorpsstraat, op de Steenhovenweg een 37-jarige man uit Vianen aangehouden. De man, onder invloed van alcohol, schold zonder aanleiding op de aanwezige politie en ging één van de twee agenten te lijf. Zijn vrouw probeerde hem in bedwang te houden maar dat lukte niet. De andere agent schoot te hulp en gebruikte daarbij pepperspray om de man te stoppen. De man werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau in Gorinchem. Na verhoor en een nachtje op het bureau is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.