Politie Zuid-Holland-Zuid

03/05 Hoeksche Waard

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district III

ALCOHOLCONTROLE
HOEKSCHE WAARD Op diverse plaatsen in de Hoeksche Waard heeft het Verkeershandhavingsteam op vrijdag 2 mei bestuurders gecontroleerd op alcohol. Op de Kiltunnelweg in s Gravendeel, de Trambaan in Strijen, de Burgemeester de Zeeuwstraat, de Rijksstraatweg en de N 487 in Numansdorp werden in totaal 590 blaastesten afgenomen. 7 bestuurders zijn aangehouden omdat zij boven 235 ugl bliezen. Het hoogstgemeten alcoholpromillage van een bestuurder bedroeg 1,9 promille (815 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AANGEHOUDEN NA BEDREIGING EN VERNIELING AUTO
STRIJEN Op vrijdagavond 2 mei heeft de politie een 53-jarige man uit Strijen aangehouden op verdenking van bedreiging en het vernielen van een busje.
Een 38-jarige man uit Dirksland laadde op een adres aan het Spui stenen in zijn auto. De 53-jarige man kwam met zijn auto aanrijden, stapte uit en begon te schelden. De man vond dat hij er niet goed langs kon met zijn voertuig. Toen de 38-jarige man verder ging met het inladen van zijn vracht, kwam de 53-jarige man aanlopen met een bijl, sloeg daarmee een aantal keren op het busje en uitte daarbij diverse bedreigende woorden. Het busje liep door het slaan met de bijl aanzienlijke schade op. De benadeelde man voelde zich bedreigd en liep daarop een woonhuis in en belde de politie. De 53-jarige man kon daarop in zijn woning aan het Spui worden aangehouden. De man is na verhoor ingesloten. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en gevraagd of buurtbewoners getuigen zijn geweest van het voorval.