Ingezonden persbericht


04-05-2008 01:23

Brons voor Verhoeven tijdens tweede Boulder WorldCup van het seizoen

De 22 jarige Nederlandse sportklimmer Jorg Verhoeven heeft afgelopen zaterdagavond tijdens de tweede Boulder WorldCup van het seizoen, op het Afrikaanse eiland Reunion, de bronzen medaille gewonnen. Hij eindigde achter de Oostenrijkers David Lama (1e) en Kilian Fischubber (2e).

Het internationale wedstrijdcircuit begon voor de sportklimmers twee weken geleden met een boulder worldcup in Hall, Oostenrijk. Hier presteerde het Nederlands Team matig. Verhoeven eindigde in Hall als hoogste Nederlander op de 13de plaats. Tijdens de worldcup in Reunion wist hij zichzelf sterk te verbeteren. Het is de tweede keer dat Verhoeven (en hiermee een Nederlander) een podium plek behaalt tijdens een boulder worldcup.

Verhoeven doet dit jaar aan zowel boulder- als lead worldcups mee en is kanshebber voor de wereldbeker(s). In 2007 eindigde hij als vierde in de wereldbekerstand bij het leadklimmen en als vijfde in de de wereldbekerstand bij het boulderen. Hierdoor won hij uiteindelijk de Wereldbeker Allround, naast zijn bronzen medaille bij het Leadklimmen tijdens het WK in Spanje.

De volgende worldcup is de boulder worldcup in Belgrado op 16 & 17 mei. Naar deze worldcup zullen naast Jorg Verhoeven (Innsbruck) ook Casper ten Sijthoff (Amsterdam) , Wouter Jongeneelen (Teteringen) en Vera Zijlstra (Nieuwegein) uitgezonden worden.

___________________________________________

Resultaten boulder worldcup Reunion:
http://www.ifsc-climbing.org/index.php?page_name=resultservice&comp=08_WC_RE&cat=ICC_MB

Agenda Climbing World Cups 2008:
http://www.ifsc-climbing.org/?page_name=calendar

Het Nederlands Team Sportklimmen wordt ondersteund door VAUDE & Edelrid

___________________________________________

Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging Postbus 225
3440 AE Woerden

Joost Hofman
t +31 (0)348-484075
m +31 (0)6-28179968
e joost.hofman@nkbv.nl w http://www.nkbv.nl