Politie Flevoland

Ramkrakers slaan voor 3e keer toe

ramkraken Antennestraat ook onderwerp in Bureau Flevoland

Almere, 04-05-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag werd een bedrijf aan de Antenneweg, voor de derde keer in twee maanden, doelwit van een ramkraak. Evenals de eerdere twee ramkraken werd ook nu met een gestolen vrachtautootje het rolluik geramd en de buit overgeladen in een gereedstaand gestolen bestelbus. Het busje werd later door de gealarmeerde politie ontdekt waarna een achtervolging ontstond richting Naarden. Daar wisten de verdachten te ontsnappen met achterlating van de bestelbus en de gestolen goederen. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek. In het nieuwe opsporingsprogramma Bureau Flevoland wordt donderdag 8 mei aandacht besteed aan de eerdere twee ramkraken.

Rond middernacht sloeg een getuige alarm toen hij verdachte personen en autos zag voor een bedrijfspand aan de Antennestraat. Omdat er in maart al twee ramkraken op dezelfde locatie hadden plaatsgevonden werden meerdere politie-eenheden naar het industrieterrein gestuurd en stelden andere politieautos zich tactisch op. Ondertussen hadden de inbrekers met een gestolen vrachtautootje het rolluik stuk gereden en diverse computerapparatuur in een bestelbusje geladen. De hele inbraak duurde slechts enkele minuten en de daders wisten nog voor het arriveren van de politie weg te komen. Een van de surveillanceautos zag het bestelbusje en zette de achtervolging in. De daders reden de gemeente Naarden in en dumpten het busje in een woonwijk. Ondanks een uitgebreide zoekactie met politiemensen van Gooi en Vechtstreek werden er geen arrestaties verricht. De gestolen autos zijn voor forensisch technisch onderzoek veiliggesteld.

Donderdag 8 mei wordt in het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland aandacht besteed aan de eerdere twee ramkraken. De hulp van de kijker wordt ingeroepen om de inbrekers te achterhalen waarbij er ook beelden van de ramkraken worden getoond.