Persberichten districht Binnensticht, 16.00 uur

Utrecht, 04-05-2008

Opsporingsverzoek zwaargewonde fietsers Odijk

ODIJK - Op zaterdag 3 mei omstreeks kwart voor drie vond op de Achterdijk een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 80-jarige automobilist uit Odijk om het leven kwam. Twee fietsers, een man en een vrouw, die bij dit ongeval betrokken waren zijn met ernstig letsel en buiten kennis opgenomen in het Utrechts Medisch Centrum. Hun identiteit is tot nu toe onbekend gebleven en de politie is daarom met spoed op zoek naar familie en/of kennissen.

De automobilist is op de Achterdijk op de fietsers ingereden, waarschijnlijk nadat hij in de auto onwel is geworden. De fietsers reden over het fietspad en reden net als de automobilist in zuidelijke richting naar Werkhoven. De slachtoffers kwamen met zwaar hersenletsel op de weg terecht. Als u weet wie de slachtoffers zijn, belt u dan met de opsporingstiplijn van de politie via telefoonnummer 0800 6070.

Signalementen fietsers

Het signalement van het mannelijk slachtoffer luidt: lengte tussen de
1 meter 80 en 1 meter 85, leeftijd tussen de 30 en 50 jaar, normaal postuur, grijs blond haar met kalend voorhoofd

Hij droeg onder andere een blauw shirt van het merk ODLO, een canondale fietsbroek,

schoenen van het merk AGU en een Seiko kinetic herenhorloge.

Signalement vrouwelijk slachtoffer luidt: lengte tussen de 1 meter 70 en 1 meter 75, leeftijd tussen 30 en 50 jaar, slank postuur, kort donkerblond haar en bruine ogen. Zij droeg onder andere een zwarte fietsbroek van het merk Castelli, schoenen van het merk Shimao, grijs katoenen shirt en een Seiko Kinetic dameshorloge.

Omschrijving fietsen: blauw/groene sportfiets van het merk Giant type X2000 zonder spatborden, fietstasjes onder het zadel en aan het stuur, bidonhouder. De andere sportsfiets is bordeaux rode/zilveren van het merk Koya Myata, fietstasjes onder het zadel en aan het stuur en twee bidonhouders. Op de plaats van het ongeval werden verder aangetroffen: een zonnebril met etui van het merk BADA, een sleutelbos met poes als sleutelhanger en een afstandsbediening voor een poort of garagedeur van het merk Horman.

Aanhouding dankzij oplettende burger

ZEIST Op zaterdag 3 mei heeft de politie omstreeks 21.45 uur aan de Huis ter Heideweg een 19-jarige man uit Zeist aangehouden die verantwoordelijk zou zijn voor het vernielen van meerdere voetbalvelden. Een getuige had gezien dat de man met zijn auto aan het crossen was over de voetbalvelden. Nadat de getuige het kenteken aan de politie had doorgeven, kon de verdachte worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en hij bekende de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man geslagen: oproep getuigen

MAARTENSDIJK In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei is een 16-jarige jongen uit Maartensdijk op de Dierenriem geslagen door nog onbekend gebleven personen.

Het slachtoffer werd geslagen en geschopt door een aantal personen die hij bij het uitgaan was tegen gekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de buurt, maar heeft de verdachten niet aangetroffen. De politie komt graag in contact met getuigen en vraagt mensen die meer kunnen vertellen contact op te nemen met district Binnensticht via nummer 0900-8844 (lokaal tarief).