Persberichten district Heuvelrug, 16.10 uur

Utrecht, 04-05-2008

Dief verzet zich

VEENENDAAL Op vrijdag 2 mei omstreeks 15.30 uur heeft de politie een 32-jarige man uit Veenendaal aan de Verlaat aangehouden voor het stelen van een fiets bij een winkel.

Winkelpersoneel had gezien dat de man de fiets had gestolen en rende daarop met de eigenaar van de fiets achter hem aan. Hierop konden zij de verdachte aanhouden. De man verzette zich hiertegen en sloeg het personeelslid alsmede de eigenaar van de fiets. Vervolgens wist de dader te ontkomen. Hij verloor tijdens het wegrennen één van zijn schoenen en een jas. Agenten konden de verdachte, de 32-jarige man uit Veenendaal, hierdoor opsporen en aanhouden. De man gedroeg zich agressief bij zijn aanhouding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep mishandeling

RHENEN- Op zaterdag 3 mei omstreeks 9.00 uur zijn twee vrouwen uit Veenendaal aan de Cuneraweg mishandeld door een man op een fiets.

De twee vrouwen liepen vanuit de richting Amerongen naar Veenendaal toen een fietser hen van achteren benaderde. Beide vrouwen gingen aan de kant voor de fietser toen hij langsreed. Deze man stopte daarna echter en gooide zijn fiets neer en begon tegen de vrouwen te schelden. Vervolgens haalde hij een groot mes tevoorschijn. Daarna rijdt de man weer weg met zijn fiets. De politie verzoekt getuigen van dit incident contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.