Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 04/05

BREDA, 4 mei 2008

Etten-Leurenaar komt om het leven bij eenzijdig ongeval

BREDA: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg A58 is in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige inwoner van Etten-Leur om het leven gekomen. De man zat als bijrijder in een personenauto die werd bestuurd door een 29-jarige Etten-Leurenaar. De automobilist bleef ongedeerd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en is aangehouden. Een GGD-arts heeft een bloedproef bij hem afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Het tweetal reed rond 00:30 uur over de Rijksweg A58, komende uit de richting van Etten-Leur. Bij het knooppunt Princeville reed men in de richting van de aansluiting met de Rijksweg A16, richting Rotterdam. Door nog onbekende oorzaak verloor de 29-jarige automobilist in een bocht de macht over het stuur van zijn auto, kwam tegen de vangrail aan en raakte vervolgens in een slip. De personenauto kwam op zijn kop tot stilstand op de Hogesnelheidslijn (HSL), naast de snelweg. Politie, brandweer en GGD waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De medische hulp aan de 30-jarige Etten-Leurenaar mocht echter niet meer baten. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Rechercheurs van de Verkeersongevallenanalyse hebben een sporenonderzoek ingesteld. De familie van het slachtoffer is in de loop van de nacht door de politie op de hoogte gebracht van het noodlottig ongeval. De 29-jarige bestuurder is na onderzoek in het ziekenhuis overgebracht naar een politiebureau. Na verhoor is hij in de loop van de nacht in vrijheid gesteld.

Automobiliste gewond bij aanrijding

ZUNDERT: Bij een verkeersongeval op de Rucphenseweg Rond 15:25 uur reed een 27-jarige automobliste uit Terheijden over de Rucphenseweg, komende uit de richting van Rucphen. De vrouw wilde linksaf de parkeerplaats van een restaurant oprijden, maar verleende daarbij geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit Zundert, die uit tegenovergestelde richting aankwam rijden. De Zundertse is door de brandweer uit haar auto bevrijd en per ambulance met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakte zwaar beschadigd.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

CHAAM: Bij een eenzijdig ongeval aan de Gilzeweg is zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Ulicoten gewond geraakt. De man reed rond 18:00 uur over de Gilzeweg richting Gilze. Op de Gilzeweg werd de Ulicotenaar niet lekker, kwam met zijn auto in de berm terecht en verloor na een stuurcorrectie de macht over het stuur van zijn auto. Met letsel aan zijn hoofd is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist mishandeld na verkeersergenis

BREDA: Zaterdagnacht heeft de politie twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 27 en 35 jaar oud wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Rond 22:00 uur mishandelde de twee Bredanaren aan de Terheijdenstraat een 47-jarige inwoner van Teteringen. Kort daarvoor waren het slachtoffer en de twee Bredanaren elkaar tegengekomen bij een verkeerslicht op de Backer en Ruebweg. De man uit Teteringen reed met zijn auto om de auto van de Bredanaren heen, omdat de knipperlichten aanstonden. Direct daarop werd hij weer door de auto ingehaald. Op de Terheijdenstraat stopte de auto en stapte drie mannen, waaronder de twee verdachten, uit. Dat deed ook het slachtoffer waarna hij tegen de grond werd geslagen en meerdere keren tegen zijn hoofd werd geschopt. Rond 02:00 uur meldden de twee verdachten zich aan het bureau, waarna zij zijn aangehouden en in verzekering zijn gesteld.

Drietal aangehouden na openlijke geweldpleging

BREDA: In het park Valkenberg heeft de politie zondagmorgen twee mannen en een vrouw aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Het gaat om twee inwoners van 23 en 31 jaar en een 19-jarige inwoonster van Breda. Het drietal mishandelde rond 04:15 uur twee mannen en een vrouw in het park. Het vermoeden bestaat dat zij hen wilden beroven. Een man en een vrouw die hulp aanboden werden vervolgens ook door het drietal mishandeld. Vier van de slachtoffers komen uit Breda, een van hen uit Utrecht. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Etten-Leurenaar aangehouden na uitdelen vuistslag

ETTEN-LEUR: Een 21-jarige inwoner van Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan het Trivium. De man sloeg rond
01:45 uur tijdens een ruzie in een horecagelegenheid een 17-jarige inwoonster van Rucphen op haar gezicht, omdat hij vond dat zij te nadrukkelijk naar zijn vriendin zat te kijken. De Rucphense hield er vermoedelijk een gebroken neus aan over. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden.

Vijf verdachten aangehouden in centrum

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf verdachten aangehouden in het centrum van Breda.

Aan de Haven werden rond 03:00 uur twee kemphanen van 19 en 25 jaar aangehouden. Het tweetal was met elkaar aan het vechten. Een 27-jarige inwoner van Prinsenbeek werd korte tijd later op de zelfde lokatie aangehouden na mishandeling van een 26-jarige inwoner van Tilburg. Een 22-jarige Bredanaar moest de gang naar het bureau maken nadat hij in een horecagelegenheid aan de Visserstraat betrapt was op het bezit van twee gebruikershoeveelheden cocaine.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Auteur: Henk Snepvangers