Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 04/05

TILBURG, 4 mei 2008

Betrapte winkeldief trekt (nep) vuurwapen

TILBURG: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Westermarkt een 36-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man, die bij politie en justitie bekend staat als veelpleger, werd rond 15:15 uur betrapt op winkeldiefstal bij een sportzaak in het overdekte winkelcentrum Westermarkt. Twee beveiligingsbeambtes hielden de Tilburger aan, waarbij hij zich hevig verzette. Daarbij zag hij kans om een vuurwapen te trekken en op de twee mannen te richten. Toch lukte het de twee beambtes om de winkeldief naar de grond te brengen, waarbij het wapen uit zijn hand viel. De politie was binnen enkele minuten na de melding ter plaatse en heeft de verdachte overgenomen en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het wapen bleek een nep-vuurwapen te zijn en is in beslag genomen.

Politie houdt jonge inbrekers aan

TILBURG: Zaterdagavond heeft de politie vier inwoners van Tilburg aangehouden. Het viertal van 15, 16, 17 en 23 jaar oud wordt verdacht van poging tot inbraak in een woning aan de Lambert de Wijsstraat. Rond 23:15 uur probeerde de vier verdachten in te breken, maar een oplettende getuige waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en kon de vier inbrekers aanhouden voordat zij de woning binnen waren gekomen. Een van hen kon direct worden aangehouden. De overige drie probeerde zich te verschuilen in een tuin van een andere woning. Op de achterdeur van de woning zaten verse braaksporen.

Huiselijk geweld

TILBURG: Zondagmorgen heeft de politie aan de Prof. Verbernelaan een 26-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man mishandelde rond 04:45 uur zijn 24-jarige vriendin uit Hilvarenbeek in zijn woning in de wijk Oude Warande. Hij is in verzekering gesteld.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Brand in berg afval vuilstortplaats

TILBURG: Op vuilstortplaats De Spinder aan de Vloeiveldweg is zondagmiddag brand ontstaan in een berg afval. Rond 13:00 uur werd vanuit de Gemeenschappelijk Meldkamer in Tilburg een behoorlijke rookontwikkeling waargenomen in de omgeving van de Vloeiveldweg. Centralisten van het GMK hebben direct enkele eenheden ter plaatse gestuurd om de brandhaard vast te stellen. De rookontwikkeling was tot ver in de omgeving waar te nemen. Rond 13:45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Het warme weer is mogelijk de oorzaak van de brand.

Politie houdt vier verdachten aan in centrum

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie vier verdachten aangehouden in het centrum van Tilburg.

Rond 03:30 uur werd een 26-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man was uit een horecagelegenheid gezet en voldeed niet aan een politiebevel om te vertrekken. Zijn 21-jarige vriend bemoeide zich te nadrukkelijk met de zaak en werd aangehouden nadat hij een agent bedreigde. Aan de Spoorlaan werd een 22-jarige Tilburger aangehouden na mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot. Om 04:15 uur werd een 21-jarige inwoner aan de Heuvelring aangehouden voor hetzelfde vergrijp op een 22-jarige plaatsgenoot.

Uitgaan in het centrum van Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Tilburg bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Tilburg nu en in de toekomst veilig.

Auteur: Henk Snepvangers