KNHS


Eric van der Vleuten tweede in Derby Eindhoven
4 mei 2008
Eric van der Vleuten

Britse zege in Eindhovense Derby

EINDHOVEN (KNHS) - Er stond heel veel publiek langs de lijn om de verrichtingen van de ruim 20 ruiters en paarden te volgen over het zware Derby parcours, waarmee traditioneel het internationale concours van Eindhoven wordt afgesloten. Zoals de traditie het wil bleef ook dit jaar het aantal foutloze combinaties zeer beperkt.

De Brit William Funnell was de eerste ruiter die foutloos wist te blijven. Hij leverde deze prestatie met Cortaflex Mondriaan, een in Nederland gefokt paard met als vader Topas. Daarna duurde het tot de één na laatste ruiter voordat er weer een foutloze combinatie genoteerd kon worden, waardoor een barrage noodzakelijk werd. Eric van der Vleuten (Mierlo) was die tweede ruiter, met VDL Groep Saffier. In de barrage ging Funnell wel snel, maar zeker niet tot het uiterste. Toch was het voor Van der Vleuten noodzakelijk om, als hij wilde winnen, risicos te nemen. En hij wilde uiteraard graag winnen, in de door zijn sponsor Wim van der Leegte gesponsorde Derby. Hij ging snel, maar noteerde een fout. Daarmee kreeg Funnell het zoet van de overwinning en restte voor Eric van der Vleuten de tweede plaats. Derde werd Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) met P-Pilot.

In de Grote Prijs die op zaterdagmiddag werd verreden was de zege wel voor een ruiter van het team VDL Groep. In de barrage van deze zinderende wedstrijd was het Mathijs van Asten (Duizel) met VDL Groep Castella die net even sneller was dan Jurgen Stenfert (Doesburg) met BMC Okometa, terwijl Vincent Voorn (Dinteloord) met Audis Radja derde werd.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.ch-eindhoven.nl

Uitslag Derby Eindhoven:


1) William Funnell (Eng) - Cortaflex Mondriaan - 0 / 0 - 49.87
2) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Saffier - 0 / 4 - 47.79
3) Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - P-Pilot - 4
4) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Orame - 5

Uitslag Grote Prijs Eindhoven (zaterdag):


1) Mathijs van Asten (Duizel) - VDL Groep Castella - 0 / 0 - 44.77
2) Jurgen Stenfert (Doesburg) - BMC Okometa - 0 / 0 - 44.89
3) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Radja - 0 / 0 - 46.98

Foto Eric van der Vleuten met VDL Groep Saffier door: Remco Veurink, www.melissen.net