Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK Jeugdschaak in Venlo: beslissingswedstrijden op laatste dag

Op de tiende speeldag, zondag 4 mei, van het Nederlands Kampioenschap jeugdschaak in College Den Hulster in Venlo worden nog enkele beslissingswedstrijden gespeeld.

In de categorie B-jeugd worden beslissingswedstrijden gespeeld om de
5e/6e plaats en bij de C-jeugd om de 4e, 5e en 6e plaats. Deze wedstrijden zijn van belang omdat de eerste vijf plaatsen recht geven op deelname aan het EK

Alle kampioenen zijn op zaterdag 3 mei bekend geworden. De kampioenen zijn:

A-jeugd: IM Roeland Pruijssers

A-meisjes: Martine Middelveld

B-jeugd: Robin van Kampen

B-meisjes: Marcella Gunther

C-jeugd: Benjamin Bok

C-meisjes: Lisa Schut

Het NK Jeugdschaak in Venlo wordt omlijst met een groot aantal nevenactiviteiten. De organisatie is in handen van de Limburgse Schaakbond in samenwerking met de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken. Zie voor uitgebreide informatie de toernooisite.
---

"Ik heb kwalitatief goed gespeeld, en in geen enkele partij slechter gestaan". Met zwart speelde hij vaak snel remise om vervolgens met wit uit te halen. "Het helpt dat ik veel open toernooien speel en daardoor veel weerstand heb opgebouwd", merkte de Groningse grootmeester op. "Ik heb een zeer positieve score tegen Sutovsky, maar dat neemt niet weg dat ik objectief en op de stelling heb gespeeld". Dankzij een praktische problemen te plaatsen. "Het was tactisch moeilijk voor hem". Sutovsky verloor een pion waarmee het spelplan van Tiviakov volledig uit de verf kwam - zijn goede techniek deed de rest. Erwin l'Ami speelt tie-break op EK schaken Erwin l'Ami is er niet in geslaagd om een zilveren of bronzen medaille l'Ami moest het opnemen tegen de jonge Fransman Vachier-Lagrave. Hij voor de Rus Sergey Volkov. Niettemin kan Erwin l'Ami terugkijken op een uitstekend EK. Hij plaatste zich voor het eerst in zijn nog jonge "Ik heb kwalitatief goed gespeeld, en in geen enkele partij slechter gestaan". Met zwart speelde hij vaak snel remise om vervolgens met wit uit te halen. "Het helpt dat ik veel open toernooien speel en daardoor veel weerstand heb opgebouwd", merkte de Groningse grootmeester op. "Ik heb een zeer positieve score tegen Sutovsky, maar dat neemt niet weg dat ik objectief en op de stelling heb gespeeld". Dankzij een praktische problemen te plaatsen. "Het was tactisch moeilijk voor hem". Sutovsky verloor een pion waarmee het spelplan van Tiviakov volledig uit de verf kwam - zijn goede techniek deed de rest.