Gemeente Woerden

Dodenherdenking zondag 4 mei

22 apr 2008
Op zondag 4 mei herdenken wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens naoorlogse uitzendingen en vredesmissies. Burgemeester H. Schmidt zal een toespraak houden bij het oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats aan de Meeuwenlaan.
Ook in Woerden worden traditie getrouw de oorlogsslachtoffers herdacht. Daarbij gaat onze aandacht naar allen die door oorlogsgeweld zijn getroffen en naar de oorlogsslachtoffers uit Woerden. Het programma voor 4 mei begint om zeven uur 's avonds met een korte interkerkelijke herdenkingsdienst in de Evangelisch Lutherse Gemeente aan de Jan de Bakkerstraat.

De herdenking van de gevallenen begint om kwart over zeven bij het oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats aan de Meeuwenlaan. Hier zal burgemeester H. Schmidt een toespraak houden en zullen de namen worden voorgelezen van de Woerdense oorlogsslachtoffers. Kinderen van een basisschool leggen bloemen voor elk genoemde naam. Aansluitend zullen er diverse kransen worden gelegd, onder meer namens de gemeente, nabestaanden en stichtingen.

Aansluitend wordt de bevolking in de gelegenheid gesteld om bloemen bij het monument te leggen. Muzikale medewerking wordt verleend door fanfare Excelsior.

Na deze plechtigheid is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan het begin van de Meeuwenlaan. Op de voor u vertrouwde wijze worden hier de u aangereikte bloemen in ster vorm bij het monument gelegd. Na een voordracht zal om klokslag acht uur de twee minuten stilte in acht worden genomen.

Aansluitend zal de vredesvlam door leden van de Scouting worden ontstoken. Na de vlucht van de vredesduiven wordt de samenkomst afgesloten.

Muzikale medewerking wordt verleend door Excelsior en het Woerdens Mannenkoor.

Programma overzicht dodenherdenking zondag 4 mei

19.00 uur Interkerkelijke Herdenkingsdienst in de Evangelisch Lutherse Kerk
19.15 uur Kranslegging bij monument op de begraafplaats Meeuwenlaan
19.30 uur Stille tocht naar het oorlogsmonument aan het begin van de Meeuwenlaan
20.00 uur Twee minuten stilte
20.45 uur Herdenkingsconcert door Voces Lauri (Bonaventurakerk)
toegang gratis

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |