Drenthe College


Description: Voor het 2e jaar zullen een flink aantal studenten van Drenthe College actief betrokken zijn bij de festiviteiten in het kader van de viering van 5 mei. Ten grondslag aan deze samenwerking ligt een convenant tussen de organisator van de Maand van de Vrijheid, Bevrijdingsfestival Drenthe, stichting Drentse 5 Mei Viering en Drenthe College.

Startpagina

Studenten van Drenthe College werken mee aan bevrijdingsfestival 2008

Voor het 2e jaar zullen een flink aantal studenten van Drenthe College actief betrokken zijn bij de festiviteiten in het kader van de viering van 5 mei. Ten grondslag aan deze samenwerking ligt een convenant tussen de organisator van de Maand van de Vrijheid, Bevrijdingsfestival Drenthe, stichting Drentse 5 Mei Viering en Drenthe College.

Het gaat hierbij om een veertigtal mbo-studenten die zowel in de voorbereidende fase als gedurende het festival een grote bijdrage leveren. Vanuit verschillende opleidingen en leerbedrijven van Drenthe College werken studenten mee om het festival tot een succes te maken.

Zo hebben ICT-studenten van Drenthe College in opdracht (thema) filmpjes gemaakt die op het festival in Assen worden vertoond. Leerbedrijf Green@DC van Drenthe College zorgt dat, in de nacht voorafgaand, het vrijheidsvuur uit Wageningen wordt gehaald. Studenten van DC Events zullen op de festivaldag de organisatie en ruim 200 gasten voorzien van lunchpakketten en warme maaltijden. Leerbedrijf Beveiliging Werkt! wordt onder andere ingezet bij de diverse podia in de stad.

Op het Plein van de Vrijheid (locatie de Gouverneurstuin) worden op 5 mei debatten gevoerd met als thema Vrijheid maak je met elkaar. Deze vinden plaats onder leiding van debatcentrum Waag uit Groningen. Ook een aantal mbo-studenten is gevraagd hieraan deel te nemen. Docent Anneke Loonstra van Drenthe College begeleidt de studenten.

Studenten brengen het vuur van de vrijheid van Wageningen naar Drenthe.