Gemeente Schagen

Kinderspelen Schager markt

Maandag 5 mei organiseert Sportservice Schagen in samenwerking met de Watervrienden en DanceSensation, kinderspelen op de Markt in Schagen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar valt er van alles te beleven. Van springkussens, tot schminken, van Panna-voetbal tot limonade tappen bij de Limokoe, voor ieder wat wils!

In opdracht van het Comité 40/45 van Schagen worden er door Sportservice Schagen diverse kinderspelen op de Markt georganiseerd. Van 14.00 16.00 uur is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van alles te doen. Speciaal voor de kleuters is er een aparte ruimte afgezet waar ze, onder leiding van medewerkers van Sportservice Schagen en vrijwilligers van de Watervrienden, DanceSensation en CIOS Alkmaar, allerlei leuke spelletjes kunnen doen of kunnen ravotten op het springkussen.

Voor de wat oudere jeugd t/m 12 jaar wordt onder andere Panna-voetbal georganiseerd. Ook voor hen staat er een uitdagend springkussen op de Markt. Daarnaast kunnen zij zich uitleven in diverse gekke spelletjes. Wat te denken bijvoorbeeld van een reuze-sjoelbak of een wandeling met zn vieren over de Markt in een grote broek of op een paar loopskis?

Tegelijk met de kinderspelen verzorgt Bertje Doperwtje van 15.00 16.00 uur een fantastisch optreden voor de kinderen. Rond 16.30 uur wordt het kinderprogramma afgesloten met de Gebroeders Ko Meezingsjo.

Ook aan een hapje en een drankje is gedacht. Brokopondo heeft op de Markt een kraam waar zijn Surinaamse hapjes verkopen. Voor de kinderen staat er een limonadekoe waar zij hun drinken kunnen tappen en zich gelijkertijd kunnen laten schminken.

Deelname aan de Kinderspelen zijn gratis. Het gedeelte van de kinderspelen is volledig autovrij.
In geval van slecht weer worden de kinderspelen verplaatst naar de horecagelegenheden Igesz en Markt 15. In Markt 15 vindt dan tevens de Meezingsjo van de Gebroeders Ko plaats.

Voor meer informatie over de Kinderspelen kunt u contact opnemen met Marloes Gosman van Sportservice Schagen, tel: 0224- 214 774.