Meditatieve fitness in Amsterdam


AMSTERDAM, 20080423 -- Fitnesstraining kan meditatief en fijnzinnig. Zonder gespring en gehijg. Zonder apparaten of gewichten, massale groepen, lawaai of blessures. Dat stellen de Amsterdamse fitnesstrainers Robberto en Sylvie Bos. Wie het wil ervaren, kan in de week van 5 mei op diverse locaties in Amsterdam gratis proeflessen volgen. In de Jordaan, Oud-Zuid, of de Baarsjes.

Chi kung

Robberto (55) geeft lessen "Bos Chi Kung". De Chinese term "chi kung" (of: qi gong) betekent: energie-ontwikkeling. Bos Chi Kung is gebaseerd op oude Chinese methoden van fitness- en energietraining. Maar Robberto onderwijst ondogmatisch, open en speels.

Het doel: ontwikkelen van meer innerlijke kracht, energie, gronding, balans, lichaamsbewustzijn, circulatie, soepelheid en ontspanning.

De chi kung lessen verlopen vaak meditatief. Met veel gebruik van aandacht, intentie, gevoel, en voorstellingsvermogen. Daardoor kunnen zelfs oudere mensen deelnemen: de oudste is 83.

Wie de basis eenmaal onder de knie heeft, kan de principes toepassen in allerlei dagelijkse omstandigheden. Staand, lopen, zittend, en liggend.

Gentle fitness voor vrouwen

Sylvie (44, van oorsprong Française) geeft fitness speciaal voor vrouwen. "Gentle fitness" noemt ze het. Pittige lessen, maar met respect voor ieders mogelijkheden en beperkingen. Ze is een gediplomeerd en ervaren fitnessinstructrice, met grote belangstelling voor yoga.

Haar lessen bestaan uit een afwisselende mix van stretching, yogahoudingen, pilates-achtige bewegingen, relaxatie, en spierversterkende oefeningen. Ook de ademhaling speelt een belangrijke rol.

Buikspieroefeningen leer je bij haar op een speciale - in Frankrijk ontwikkelde - manier: veilig en pijnloos.

Beide docenten hechten veel waarde aan een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Ze houden hun groepen klein, waardoor ze de deelnemers persoonlijke aandacht kunnen geven.

Meer informatie, ook over de ervaringen van deelnemers, via:
www.chi-kung-training.com en www.sylfit.com





Ingezonden persbericht