Ingezonden persbericht


W8ff! Is dít Kunst?

PERSBERICHT

DROPSTUFF.nl gaat van start in Amersfoort op maandag 5 mei 2008, aanvang 15.00 uur, Lieve Vrouwekerkhof bij de toren, Amersfoort. De heer A. Kruyt, wethouder van Cultuur van de Gemeente Amersfoort, opent Dropstuff.nl. De kunstwerken die speciaal voor deze maand Dropstuff.nl in de Provincie Utrecht zijn gemaakt door de kunstenaars Robbie Cornelissen, Helma van Nuenen en mediacollectief Zesbaans, worden bij de opening gepresenteerd. En er is muziek van de in de belangstelling staande band Nedertoon, Nederlandstalige Hiphop uit Amersfoort.

DROPSTUFF.nl is een hedendaags kunstproject waarbij alles draait om communicatie. De landelijk reizende Dropstuff-cabine staat van 5 tot en met 29 mei op het Lieve Vrouwekerkhof aan de voet van de toren in Amersfoort en is in de provincie Utrecht een samenwerking aangegaan met het Armando Museum en De Zonnehof, centrum voor moderne kunst, en met de uit de regio afkomstige kunstenaars Robbie Cornelissen, Helma van Nuenen en mediacollectief Zesbaans. Het mobiele communicatieplatform, uitgerust met een zestig vierkante meter groot LED-scherm is fysiek toegankelijk in Amersfoort, en digitaal bereikbaar via www.dropstuff.nl.

Dropstuff is een museale hangplek, plakzuil of klankbord voor jongeren, waarbij zeker ook 'ouderen' een verrassende nieuwe kijk op de hedendaagse jongerencultuur kunnen krijgen. Nieuwe mediatechnieken zorgen voor steeds meer communicatiemiddelen. Communiceren wordt daardoor eenvoudiger en is steeds persoonlijker invulbaar. Dit heeft grote invloed op de hedendaagse jongerencultuur en de beeldende kunst. Vooral in het publieke domein is dit voelbaar. Oude en bevochten rechten, normen en grenzen verschuiven en vervagen.

DROPSTUFF.nl verkent in mei 2008 in de provincie Utrecht de relatie tussen hedendaagse kunst, jongerencultuur, het publieke domein en de vrijheid van meningsuiting. Op het LED-scherm zijn filmpjes en statements van zowel jongeren uit Amersfoort en de rest van de provincie Utrecht te zien, als van professionele kunstenaars. In de digitale werkplaats in het paviljoen leren jongeren digitale beelden te bewerken tot filmpjes voor op het scherm. Door het sturen van sms'jes of berichten via de website www.dropstuff.nl zijn de beelden op het grote scherm direct te beïnvloeden.

Openingstijden: het paviljoen en de digitale werkplaats zijn van 12.00 tot 22.00 uur gratis toegankelijk. Van maandag tot en met vrijdag is de werkplaats van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor workshops in schoolverband. Elke donderdag- en vrijdagavond zijn er in het paviljoen workshops voor jongeren buiten schoolverband.

Aanmelden van scholen kan via 033-4614088, mailto:info@armandomuseum.nl of kijk op www.dropstuff.nl voor het programma.

DROPSTUFF.nl trekt de komende twee jaar door Nederland. Op het moment staat Dropstuff.nl in Almere. Vandaar komt het project naar Amersfoort. Na 29 mei gaat het verder naar o.a. Rotterdam, Den Bosch en Amsterdam.

Die Kirche 28-3-05

'Armando - Landschap van Herinneringen'
Van 5 april tot en met 29 juni is het Armando Museum te gast in het Mondriaanhuis met 'Landschap van Herinneringen', een project voor de basisscholen van Amersfoort, geïnitieerd door het VSB-fonds. Algemene bezoekers kunnen naar deze kleine tentoonstelling gaan kijken conform entreevoorwaarden en -tarieven Mondriaanhuis. De scholen die deelnemen aan het project zullen in de ochtenden aan het werk zijn in het museum. Algemene bezoekers wordt aangeraden de kleine tentoonstelling 's middags of in het weekeind te bezoeken. De educatieve materialen liggen in de rondte in de tentoonstellingszaal, de sfeer is dus anders dan u gewend bent bij een Armando tentoonstelling

www.mondriaanhuis.nl Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort.

4 juli - 26 oktober
Armando in beeld
Sculpturententoonstelling met de stad Amersfoort
als podium
Fiets-wandel-vaarroute
Armando fotografieprijsvraag
'Een beeld van een beeld'

Armando - Das Rad. Locatie Rusthof, Amersfoort
foto Wim Hengeveld



Ingezonden persbericht