Landje van Pop festival Enkhuizen


Eigenzinninge bevrijdingspop in havenstad

ENKHUIZEN, 20080407 -- Op maandag 5 mei 2008 tussen 14.00 en 00.00 uur vindt in het havenstadje Enkhuizen het Landje van POP festival plaats. De naam is een verwijzing naar de locatie waar het festival gehouden wordt. Namelijk op het Landje van Top, aan de voet van de Drommedaris. Het festival onderscheidt zich in de regio Westfriesland door een gewaagde programmering. Waar veel festivals kiezen voor cover bands en geijkte namen, kiest Landje van POP voor eigenzinnigheid, kwaliteit en vernieuwing. Twee buitenlandse acts zijn geboekt, waarvan één uit Engeland en één uit Duitsland. Daarnaast zullen zes Nederlandse bands optreden.

Opening (Code3: 14.15 / 14.45)
De aftrap van al het bovenstaande is om 14.00 uur. Vanuit Wageningen komt een vredesvlam richting Enkhuizen. Stipt om 14.00 uur wordt deze ontstoken op het Landje van POP, waarna de regio band Code3 het festival muzikaal opent.

Verdere programmering:

Engelse kwaliteit (Eight Legs: 20.30 / 21.15)
Met Eight Legs heeft het festival een band kunnen boeken waar veel Nederlandse bands wat van kunnen leren. Deze `broekies' van negentien produceren een frisse sound, niet gestyled door `hippe' modemerken, maar authentiek, brutaal en verdomd getalenteerd.

Duitse Russen (Apparatschik: 19.00 / 20.00)
Eigenzinnig meegaan in de Balkan hype doen we ook. Maar bij ons geen goedbedoelende westerlingen die meeliften op de balkan hype. Neen, de mannen van Apparatschik zijn echte Russen. (woonachtig in Duitsland). Gewapend met Balalaika en accordeon is het balkan feest compleet. (zoek maar eens op Youtube naar Apparatschik!!)

HipHop (U-Niq: 17.45 / 18.30 - Jawat: 21.45 / 22.30)
Hiphop neemt een belangrijke plaats in de programmering. Maar liefst twee hiphop acts zullen het podium betreden.`s Middags zal U-Niq optreden. Zijn boodschap is duidelijk: "Ik ben de Minister-president van de Verenigde Straten, de volksvertegenwoordiger klaar om te praten." Jawat is de tweede hiphop artiest van de dag. In 2005 won hij de Grote Prijs van Nederland en zijn album "Ut Zwarte Aap" verkocht in no-time uit. Jawat, afkomstig uit de `Opgezwolle clan', is de man om Enkhuizen op z'n kop te zetten.

Elektrochick (Krause: 23.00 / 23.45)
We sluiten af met een knal. Elektrochick Krause heeft pas de Lopend Vuur Pitch gewonnen en heeft daarmee een Sony/BMG platendeal op zak. Haar show kenmerkt zich door rauwe elektro, dampende beats en sexy outfits. Eerder deelde zij het podium met grootheden als Audio Bully's, dr. Lektroluv en Cansei de ser Sexy.

Reggae (Out of Many: 16.30 / 17.15)
Rond etenstijd wil je kunnen chillen. Een hapje eten, drankje erbij en....op de achtergrond onvervalste roots reggae. Out of Many is daarvoor dé band. Heerlijk, laid back, maar uitermate dansbaar. Gelukkig danst het goed met een volle maag.

Zylinderkopf (Zylinderkopf: 15.15 / 16.00)
Dankzij de naam van deze band kwamen ze onder de aandacht van onze programmeurs. Een recensie in popblad Fret deed ons surfen naar hun site en na enkele MP3's wisten we het zeker, Zylinderkopf hoort op het Landje van POP! Met hun hussel van reggae, ska en Neue Deutsche Welle zetten ze direct de goede toon voor de rest van de dag.

Informatie
Het Landje van POP is een gratis festival. De locatie is het Landje van Top in Enkhuizen, nabij de Drommedaris. De loopafstand van het station is 5 minuten. Bezoekers die met de auto komen kunnen het beste hun auto bij het station parkeren en hiervandaan de borden richting het festival volgen. Op het festivalterrein is een divers aanbod aan eten. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. Legitimatie is verplicht.

Het festival duurt van 14.00 uur tot 00.00 uur, op www.landjevanpop.nl is meer info te vinden over het programma. Ook zijn hier Myspace pagina's en Youtube filmpjes van de artiesten te bekijken, voorpret gegarandeerd!
Einde persbericht





Ingezonden persbericht