TULIP COMPUTERS

PERSBERICHT

TULIP's DOCHTER DEVIL AG MAAKT DETAILS BEURSGANG BEKEND NOTERING AANDELEN GEPLAND OP 20 MEI 2008.

Doorn/Braunschweig, 5 mei 2008.

Tulip Computers NV (Tulip) brengt haar dochteronderneming Devil AG (Devil) naar de beurs in Duitsland. In dat kader heeft Devil bekend gemaakt op korte termijn een beursgang te willen realiseren. Deze beursgang past in de strategie van Tulip en is in lijn met eerdere berichtgeving door Tulip, ondermeer tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van November 2007. Devil zal bij de beursgang 2,85 miljoen aandelen aanbieden, waarvan 2,5 miljoen aandelen uit een kapitaalverhoging. De intekenperiode is vooralsnog gepland van 8 tot en met 14 mei 2008, terwijl de opname in de notering staat gepland op 20 mei 2008. De opbrengst van de emissie zal door Devil onder andere worden aangewend voor de verbreding van het productaanbod en het klantenbestand als ook ten behoeve van acquisities. Tulip zal na de beursgang een controlerend belang in Devil houden.

Devil zal in het kader van de geplande beursgang vooralsnog 2,85 miljoen aandelen aan investeerders aanbieden, waarvan 2,5 miljoen via een kapitaalverhoging. Daarnaast zijn, in geval van overtekening, nog 350.000 aandelen van het bestaande aandelenkapitaal ter beschikking gesteld (Greenshoe). Na deze transactie heeft Devil 7,5 miljoen aandelen uitstaan. Indien alle aandelen geplaatst worden en de Greenshoe volledig wordt uitgeoefend, zal de "free float" circa 38% bedragen. De huidige aandeelhouders vallen onder een blokkeringregeling van 12 maanden.

Het is de bedoeling dat op 7 mei 2008 de prijsrange ­ waarvoor op de aandelen kan worden ingetekend ­ (per ad hoc melding) wordt bekend gemaakt. De intekentermijn is in principe van 8 t/m 14 mei 2008. Devil gaat er van uit dat de aandelen op 20 mei 2008 aan de reguliere markt (Prime Standard op de Frankfurter Wertpapierbörse) worden genoteerd. De transactie, welke plaatsvindt volgens het "decoupled bookbuilding"- principe, wordt begeleid door de Quirin Bank te Berlijn.

Met de beursgang wil Devil, een van de meest vooraanstaande IT distributeurs in Duitsland, haar groei versnellen. De opbrengst van de emissie zal onder andere worden aangewend voor de verbreding van het productaanbod en het klantenbestand. In combinatie met internationale expansie ontstaan verdere groeimogelijkheden. Bovendien wil de onderneming specifieke acquisities doen ter verbreding van de toegevoegde waarde in de distributieketen. Devil is als IT distributeur nu al leverancier bij circa 50% van de vakhandel in Duitsland.

"De beursintroductie betekent voor ons een belangrijke mijlpaal. Onze succesvolle historie en gezonde financiële structuur bieden een solide fundament voor onze toekomstige groei. De stap naar de kapitaalmarkt biedt ons nieuwe kansen om onze marktpositie in Europa te verstevigen" zegt Devil-bestuursvoorzitter Axel Grotjahn. De nieuw opgezette activiteit IT Logistic & Services biedt ­ met een modulair opgezette service voor buitenlandse IT producenten ­ extra groeipotentieel voor Devil AG.

In de afgelopen jaren realiseerde Devil een gestage groei. Zo werd in het boekjaar 2006/2007 een
omzet behaald van circa 322 miljoen, een groei va n 6% ten opzichte van het jaar daarvoor

( 304 miljoen) De EBIT groeide in deze periode van 0,7 miljoen naar 2,0 miljoen. Het

rendement op het eigen vermogen bedroeg 20%. Ongeveer 90% van de omzet werd in Duitsland gegenereerd.

De op 2 mei 2008 door het Bundesanstalt fur Finanzdienstleistungsaufsicht goedgekeurde prospectus staat op de website van Devil (www.devil.de) en kan worden gedownload of kan via Tulip worden opgevraagd.

Disclaimer

Zowel deze persmededeling zelf als de inhoud daarvan mogen niet naar de Verenigde Staten van Amerika (USA) worden gebracht noch overhandigd aan ingezetenen (inclusief juridische personen) van de USA (volgens Securities Act 1933 Regulation S), noch gepubliceerd worden voor algemene verbreiding in de USA. Iedere inbreuk hierop kan worden aangemerkt als overtreding van de Amerikaanse voorschriften met betrekking tot waardepapieren. Aandelen Devil zijn en worden niet
onder de prospectusregeling in de USA aangeboden, verkocht of uitgegeven.

Dit persbericht is geen aanbod tot koop of intekening op de aandelen. Het aanbod geschiedt uitsluitend op basis van het gepubliceerde prospectus van Devil.

Profiel Devil

Het in 1994 opgerichte Devil (Braunschweig, Duitsland) behoort tot de grootste IT distributeurs in Duitsland. De onderneming heeft zich ontwikkeld vaneen gespecialiseerde aanbieder van geheugenchips tot een leverancier met een volledig assortiment IT producten.

Devil is partnet van ongeveer 130 IT-producenten, waaronder gerenommeerde bedrijven als Microsoft, Samsung, Asus en LG. De belangrijkste doelmarkt is de vakhandel. Regelmatig worden 7.000 van de ongeveer 15.000 vakhandelaren in Duitsland door Devil voorzien van hardware componenten, periferie en software. De hoofdactiviteiten zijn distributie en het nieuwe IT Logistic & Services. Op het gebied van IT Logistic & Services biedt Devil ­ via haar dochteronderneming First Flash GmbH ­ buitenlandse IT producenten de gehele logistiek, inclusief voorraadhouding, financiering en uitlevering aan eindgebruikers aan. In het boekjaar 2006/2007 behaalde Devil een
omzet van circa 322 miljoen en een resultaat voor interest en belastingen van circa 2 miljoen.

Over Tulip
Tulip investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde segmenten van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Tulip innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op NYSE Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Doorn (Nederland). Tulip heeft meer dan 330 medewerkers, verdeeld over 10 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Investor Relations Devil A.G.
Cometis AG
Ulrich Wiehle
Telefoon : +49(0)611-205855-11
Fax : +49(0)611-205855-66
E-mail : ir@devil.de

Tulip Computers N.V.
Directiesecretariaat
Postadres : Postbus 191
3940 AD Doorn

Telefoon : 0343 ­ 529829
b.g.g. 06 15 85 13 26
Fax : 0343 - 529830
E-mail : press@tulip.com
Internet : www.tulip.com