Oranjewoud


Oranjewoud reikt Award Externe Veiligheid uit

De nationale conferentie Externe Veiligheid vindt voor de zesde keer plaats op 29 en 30 mei in 't Spant in Bussum. Tijdens deze conferentie reikt Oranjewoud de Award Externe Veiligheid uit. Bedrijven en instanties die hun externe veiligheidsbeleid het beste op orde hebben, maken kans op deze award.

Calamiteiten, Basisnet Vervoer Gevaarlijke Stoffen en externe veiligheid: de conferentie is voor iedereen die zich bezighoudt met het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen. De bijeenkomst wordt geopend door de heer ing. C.M. Moons, directeur Externe Veiligheid van het Ministerie van VROM. Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseert de conferentie.

Award
De Oranjewoud Award Externe Veiligheid wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt. Met de award laat Oranjewoud zien dat externe veiligheid een belangrijk speerpunt is van de organisatie. Daarnaast wil Oranjewoud, vanuit haar rol van maatschappelijk ondernemen, organisaties stimuleren om de externe veiligheid te verbeteren. Organisaties die in aanmerking willen komen voor de Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2008 kunnen zich opgeven via www.conferentie-externeveiligheid.nl.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury (commissie van repliek). Er wordt gekeken naar welke mate het bedrijf de veiligheid heeft verbeterd en in hoeverre er is samengewerkt met andere partijen.

Vorig jaar kwam de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) als winnaar uit de bus. De vereniging stelde in samenwerking met VROM het convenant LPG-autogas op. Dit zette een belangrijke stap in de verbetering van de veiligheid van tanksations.