Ingezonden persbericht


|

Jones Lang LaSalle rapporteert omzetgroei van 15% in het eerste kwartaal van 2008; Nettobedrijfsresultaat van $2,8 miljoen, $0,09 per aandeel Halfjaarlijks dividend bekend gemaakt

CHICAGO, 30 april 2008 - Jones Lang LaSalle Incorporated (NYSE: JLL) wereldwijd marktleider in financiële en professionele diensten op het gebied van onroerend goed, rapporteerde vandaag een nettobedrijfsresultaat van $2,8 miljoen, ofwel $0,09 per gewoon verwaterd aandeel, voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2008. In het eerste kwartaal van 2007 was het nettobedrijfsresultaat $27,3 miljoen, ofwel $0,81 per aandeel. De omzet over het eerste kwartaal van 2008 bedroeg $564 miljoen, een stijging van 15 procent in Amerikaanse dollars en 9 procent in lokale valuta ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het operationele bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal van 2008 bedroeg $7,9 miljoen, vergeleken met $36,5 miljoen in 2007. In de resultaten over 2007 was een aanzienlijke "fee" voor Capital Markets opgenomen uit een portefeuilletransactie in Duitsland.

In vergelijking met dezelfde periode in 2007 behaalden alle operationele segmenten in het eerste kwartaal van 2008 omzetgroei. De omzet uit de advisory fees van LaSalle Investment Management en de regio Azië Pacific zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met ongeveer 35% gestegen. De hotelsector en de Capital Markets sector, die in voorgaande kwartalen betrokken zijn geweest bij grote portefeuilletransacties, zijn in het eerste kwartaal van 2008 aanzienlijk beïnvloed door liquiditeitsomstandigheden op de kredietmarkten. Deze invloed werd echter gecompenseerd door solide winstprestaties in de overige sectoren.


---

Highlights eerste kwartaal 2008:

. De omzet steeg met 15 procent naar $564 miljoen, met groei in alle bedrijfssegmenten
. Een omzetgroei van 34 procent in de advisory fees van LaSalle Investment Management
. Nederlandse omzet stijgt met 39% ten opzichte van 2007
---

De operationele kosten van $556 miljoen voor het eerste kwartaal van 2008 betekenden een toename van 23 procent in Amerikaanse dollars en van 16 procent in lokale valuta vergeleken met $454 miljoen aan kosten vorig jaar. De operationele kosten zijn gestegen als gevolg van acquisitiekosten en verbeteringen aan het wereldwijde platform die in 2007 zijn uitgevoerd.

Highlights eerste kwartaal per bedrijfssegment

Investor and Occupier Services


. In de regio Noord-, Midden- en Zuid-Amerika was de omzet voor het eerste kwartaal van 2008 $174 miljoen; een toename van 17 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit ondanks een daling van 54 procent in de omzet van Capital Markets en minder afgeronde transacties in de hotelsector in deze regio. De omzetgroei werd voornamelijk veroorzaakt door Management Services met een stijging van 25 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2007. De omzet van Transaction Services is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 9 procent gestegen als gevolg van de gezonde aanhuurmarkt.


. De omzet in de regio EMEA over het eerste kwartaal van 2008 bedroeg $183 miljoen, vergeleken met $177 miljoen in dezelfde periode in 2007. De omzet voor Management Services nam dit kwartaal toe met 50 procent naar $48,2 miljoen. Door een daling van het transactievolume in Capital Markets is de omzet van Transaction Services met 7 procent gedaald naar $132 miljoen.

Ondanks het lagere volume aan Capital Markets transacties is de vraag naar andere diensten in vergelijking met vorig jaar toegenomen. Agency Leasing hield de vaart van eind 2007 in het eerste kwartaal van 2008 vast met een omzetstijging van ongeveer 30 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2007. De omzet van Advisory Services nam in dezelfde periode toe met 38 procent. Hoewel de afname van activiteiten in Capital Markets aanzienlijke invloed heeft gehad in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, zijn de Capital Markets activiteiten op de groeimarkten van Dubai en Finland toegenomen. De volwassen markten van Nederland en België groeiden door vergroting van het marktaandeel. Geografisch gezien lieten Frankrijk, Dubai, Rusland en Nederland over 2007 een gezonde groei van de totale omzet zien.

De omzet van de Nederlandse onderneming steeg in het eerste kwartaal 39% ten opzichte van vorig jaar. Met name de Markets - Capital Markets en Agency - afdelingen waren met een stijging van 95% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007 de stuwende kracht achter de groei.


. De omzet voor de regio Azië Pacific was in het eerste kwartaal van 2008 $117 miljoen. Dit is een toename van 36 procent in vergelijking met het vorige jaar, ondanks een vertraging van enkele grote Capital Marketstransacties. Zowel Transaction Services, dat zijn omzet met 50 procent zag stijgen, als Management Services, dat een omzetstijging van 27 procent realiseerde, hebben bijgedragen aan deze kwartaalgroei.

LaSalle Investment Management

De omzet in het eerste kwartaal voor LaSalle Investment Management is gestegen naar $87,4 miljoen, een stijging van 11 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2007. Deze stijging werd veroorzaakt door de aanhoudende groei van de op annuïteiten gebaseerde activiteiten, wat heeft geleid tot een toename van 34 procent in Advisory fees in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met voornamelijk sterke resultaten in Azië Pacific.

Samenvatting

Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van 2008 in alle geografische segmenten omzetgroei behaald. Dit is het resultaat van een uitbreiding van het marktaandeel, gerichte strategische investeringen en de diverse wereldwijde businessplatforms en diensten. De solide financiële resultaten van LaSalle Investment Management weerspiegelen zijn succesvolle resultaten en zijn op research gebaseerde aanpak om klanten waar voor hun geld te bieden. Met het oog op de onzekerheid op de kredietmarkten, dat de activiteiten op het gebied van Capital Markets wereldwijd vertraagt, richt het bedrijf zich op het stimuleren van prestaties over al haar diverse platforms.


- einde -

Contact: |Marja Vuyk - Jones Lang LaSalle | | |
|Phone:  |020 5 405 405              |                           |
|Email:  |Marja.vuyk@eu.jll.com      |