Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 5 mei 2008

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Gewonden bij aanrijding

Enschede

Twee personen raakten gewond bij een verkeersongeval op de kruising Broekheurne Ring met de De Kiepe in Enschede op maandag 5 mei 2008 omstreeks 12.45 uur.

Een 21-jarige automobilist uit Enschede reed met zijn auto over de Broekheurner Ring. Hij reed in de richting van de Kiepe. Voor hem in dezelfde richting fietste een 57-jarige vrouw uit Enschede. De vrouw wil ter hoogte van de Kiepe linksaf slaan en sorteerde links. De 21-jarige bestuurder manoeuvreert zijn auto tussen de fiets en middenberm om ook linksaf slaan. Hij raakt hierbij met de rechterachterzijde van zijn auto het voorwiel van de vrouw op de fiets. De vrouw blijft staan, de fiets raakte beschadigd. Een 30-jarige bestuurder van een bestelbus uit Enschede komt op dat moment uit de Kiepe en wil linksaf slaan richting rotonde Buurserstraat De bestelbus en auto komen met elkaar in botsing.

Hierdoor kantelde de bestelauto en raakte de bestuurder bekneld. De brandweer heeft de 30-jarige man uit zijn bus bevrijd. De 21-jarige bestuurder kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen. De beide bestuurders zijn overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De traumahelikopter was uit voorzorg gewaarschuwd. De verkeersongevallenanalisten van de politie Twente stellen een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Beide voertuigen werden afgesleept door het sleepbedrijf. (08-056592)


---- --