Politie Zeeland


---


Z-880-2008 Rijbewijzen ingenomen
Omstreeks 22.08 uur gisteravond is het rijbewijs ingenomen van een 48-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen.
Zij reed over de Graaf Jansdijk in Westdorpe toen zij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Omdat de vrouw naar alcohol rook moest zij een blaastest doen. Hieruit bleek dat zij zeven (!) keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zij is aangehouden en haar rijbewijs is ingenomen. Op het bureau gedroeg zij zich nogal recalcitrant, zodat ze, na haar verhoor en de benodigde procedure-afhandeling, het bureau is uitgezet. De vrouw is met een taxi naar huis gegaan.
In Biervliet, op de Driesprongweg, is het rijbewijs ingenomen van een 42-jarige vrouw uit de gemeente Sluis.
Zij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De vrouw werd omstreeks 22.15 uur gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie.
Door de officier van justitie wordt beslist of beide dames hun rijbewijs terugkrijgen of niet.

O-881-2008 Inbraak in bedrijf Bruinisse
In een winkelpand aan de Nijverheidsweg in Bruinisse is vannacht ingebroken.
De inbraak vond plaats tussen 20.00 uur gisteravond en 02.55 uur vannacht. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een ruit te verbreken. Uit de winkel is een onbekend geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan. De zaak wordt verder onderzocht.

Aanvulling op bericht: Z-871-2008, In verzekering na bedreiging met mes
In tegenstelling tot wat het eerdere bericht vermeldt is de 17-jarige NIET het ex-vriendje van het meisje dat hij naar huis bracht. De 16-jarige jongen betreft het ex-vriendje van het meisje. Hij verklaarde jaloers te zijn geworden toen hij beiden samen zag fietsen. De 16-jarige jongen stond de 17-jarige en het meisje op te wachten in de Vrijheidslaan. De verdere berichtgeving over de dader van de steekpartij klopt verder wel.

Z-882-2008 Inbraak in bouwketen Terneuzen
In een aantal bouwketen die geplaatst staan aan de Schuttershofweg in Terneuzen is het afgelopen weekend ingebroken.
Uit één van de keten is een zaagmachine weggenomen. Voor de rest is er een grote chaos aangericht door de dader(s). een brandblusser werd leeggespoten over allerlei apparatuur. Ook werden verfbussen leeggespoten en er werd een toiletunit vernield. Een schadebedrag is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.





Politie Zeeland