Politie Limburg-Noord

Tweetal berooft hoogbejaarde vrouw in Horst

Datum: 5-05-2008
Tijd bericht: 16:39
Plaats: Horst
Op zaterdag 3 mei rond 12.00 uur is een 88-jarige vrouw uit Venray door een jongen en een meisje beroofd van haar portemonnee. De vrouw liep over het Cuppenpedje toen het tweetal op haar af kwam lopen. Ze spraken de vrouw in de Engelse taal aan en vroegen of de vrouw geld kon wisselen. De vrouw pakte haar portemonnee uit haar handtas en wisselde twee muntstukken van 50 cent om in een muntstuk van één euro. De vrouw stopte vervolgens haar portemonnee terug in haar tas, ritste deze dicht en stopte de tas in haar rollater.

De jongeren liepen daarna niet door maar bleven de vrouw aanspreken. De jongen wees naar de grond en bukte zich. De oude vrouw keek naar de jongen waardoor ze het meisje kort uit het oog verloor. Daarna liep de vrouw door naar de kapper. Toen zij hier moest betalen kwam ze erachter dat haar portemonnee verdwenen was.

Doordat de vrouw al behoorlijk op leeftijd is, en niet meer al te best ziet, kan zij geen duidelijk signalement geven van de twee daders. Wat ze wel weet is dat beiden geen Nederlands met elkaar spraken, maar een buitenlandse taal. Dit was een andere taal dan waar ze de vrouw mee aanspraken (Engels). De vrouw herinnert zich dat de jongen een groot hoofd had en een dikker postuur. Het meisje had een tenger postuur en was ongeveer 1,50 meter groot.

De politie wil graag in contact komen met personen die de vrouw hebben zien staan praten met de jongeren. Mogelijk dat een getuige een duidelijker signalement van de twee daders kan geven. Of wellicht zijn er mensen die weten wie verantwoordelijk is voor deze daad. Zij dienen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of kunnen zich melden bij het politiebureau in Horst.