Provincie Noord-Holland

Datum

23-4-2008

Onderwerp

Wegwerkzaamheden Zeeweg (N513) en Soomerwegh Castricum

Harriët Wijker

De provincie Noord-Holland vervangt tussen 5 en 9 mei het wegdek van een gedeelte van de Soomerwegh in Castricum. Tevens wordt de Soomerwegh aangesloten op de nieuwe rotonde in de Zeeweg (N513). Tijdens de werkzaamheden is de Soomerwegh afgesloten en is op de Zeeweg slechts één rijstrook beschikbaar.

De Soomerwegh is van maandag 07.00 uur tot en met vrijdag 16.00 uur afgesloten tussen de Zeeweg (N513) en Walstro/Schubertplantsoen. Het verkeer wordt omgeleid via de Van Oldenbarneveldweg, Van Haerlemlaan en de Oranjelaan.

Op de Zeeweg (N513) heeft de provincie Noord-Holland een rotonde aangelegd. De rotonde zorgt voor een betere doorstroming en meer veiligheid. Tussen 5 en 9 mei wordt de Soomerwegh aangesloten op de nieuwe rotonde. De tijdelijke parallelweg voor verkeer vanuit Castricum richting Uitgeest/Limmen vervalt dan. Tijdens deze werkzaamheden is op de Zeeweg (N513) slechts één rijstrook beschikbaar voor verkeer van en naar Bakkum. Het verkeer zal worden geregeld door verkeerslichten.

Autoverkeer kan na 9 mei zowel de Soomerwegh als de Zeeweg (N513) weer gebruiken. Voor fietsers blijft de huidige omleiding nog gelden totdat de fietspaden klaar zijn.