Provincie Noord-Holland

Datum

15-4-2008

Onderwerp

Kinderen welkom op publieksdag Abdij van Egmond

Nieuwsredacatie

Kinderen tot en met 13 jaar zijn van harte welkom om op dinsdag 6 mei naar de Abdij van Egmond te komen. De bewoners van de Abdij van Egmond organiseren in samenwerking met de provincie Noord-Holland een publieksdag waarvoor ook de jonge inwoners uit Egmond en omgeving van harte zijn uitgenodigd.

Het terrein van de Abdij is vanaf 10.30 uur opengesteld voor iedereen. De Abdij zelf is niet toegankelijk maar de kerk kan wel bekeken worden. Voor de jeugd wordt gedurende de dag de poppenkastvoorstelling De 80-jarige oorlog gespeeld in de ruimte de Benedictushof op het terrein van de Abdij van Egmond. Deze ruimte is bereikbaar vanaf de ingang van de kaarsenmakerij. Later op de dag volgt een officieel programma voor genodigden. Voor een deel van dat programma zijn ook kinderen van harte welkom.

14.45 uur: Verzamelen bij de Kaarsenmakerij van de Abdij van Egmond, Abdijlaan 26, Egmond-Binnen
15.00 uur: Gedeputeerde Sascha Baggerman kent officieel de monumentenstatus toe aan de terreinen van de Abdij. Om dit een feestelijk tintje te geven kunnen de aanwezige kinderen ballonnen oplaten
15.35 uur: Presentatie van het kinderboek Adelbert, Mythe of werkelijkheid
15.50 uur: Poppenkastvoorstelling De 80-jarige oorlog door Barbiance (voor kinderen van alle leeftijden)*
16.15 uur: Afsluiting

Alle aanwezige kinderen krijgen na afloop een exemplaar van het boek Adelbert, Mythe of werkelijkheid!

De ruimte voor de boekpresentatie is beperkt daarom horen wij graag op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan tot 28 april. Bij teveel aanmeldingen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt voor de boekpresentatie. Stuur een email naar: wongw@noord-holland.nl, (telefoon: 0618300399)