Gemeente Enschede

Wegwerkzaamheden Voortsweg

Vanaf 6 mei aanstaande wordt de Voortsweg, tussen de Roomweg en de Oldenzaalsestraat, heringericht. De wegconstructie en een groot deel van het riool zijn aan vervanging toe. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met de al eerder geplande herinrichting. Het te vervangen riool tussen de Roomweg en de Vluchtestraat stamt uit 1918 en is een van de oudste riolen in Enschede.

Uit onderzoek is gebleken dat rondom het oude riool, nabij de voormalige wasserij Hölscher, de bodem verontreinigd is met chemische reinigingsmiddelen. De grondverontreiniging wordt gesaneerd. De direct omwonenden van het terrein Hölscher zijn hierover persoonlijk ingelicht. Daarnaast heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd waarin vragen gesteld konden worden over de weg- en saneringswerkzaamheden.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden continu luchtmetingen gedaan door een milieukundig begeleider van Grontmij om de kwaliteit van de lucht te controleren. Zo wordt de veiligheid van de omwonenden en de medewerkers van de aannemer gewaarborgd. De aanliggende bewoners worden door de milieukundig begeleider bij de daadwerkelijke start van de werkzaamheden nogmaals persoonlijk ingelicht.

Het ontwerp van de Voortsweg is gebaseerd op het ontwerp van het al eerder heringerichte deel tussen de Roomweg en Potsweg. De rijbaan wordt hier smaller en er komen parkeerhavens. Hierdoor hoeft er niet meer op de weg geparkeerd te worden. Tijdens een informatiebijeenkomst in november 2007 zijn omwonenden in de gelegenheid geweest hun mening over de plannen te geven. Naar aanleiding van opmerkingen van bewoners zijn aanpassingen aan het ontwerp doorgevoerd. Zo worden de bomen verder uit elkaar geplaatst, zodat er meer parkeerplekken gecreëerd kunnen worden.

De uitvoering start 6 mei 2008 en de werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor de bewoners te beperken.

28 april 2008