Gemeente Woerden

Kindvriendelijk speelgoed uit Bosnië voor stadhuis en ziekenhuis

24 apr 2008

persbericht
Dinsdag 6 mei onthult Hans Schmidt, burgemeester van de gemeente Woerden, eerlijk houten speelgoed voor het stadhuis én voor het ziekenhuis. Daarnaast introduceert hij de geboortekoffer voor de gemeente Woerden; een informatiepakket voor kersverse ouders wanneer zij hun pasgeboren kind aangeven op het stadhuis. Eerlijk speelgoed in stadhuis en ziekenhuis
Zowel het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis als het Stadhuis hebben gekozen voor een leasecontract voor houten speelgoed met de jonge Woerdense firma Het Speelgaard.

De Speelgaard is een initiatief van een voormalige vluchteling uit Bosnië-Herzegowina die in Woerden een nieuw bestaan heeft opgebouwd. De ondernemer gebruikt hout uit kleine bossen van privé-eigenaars. Deze bossen worden goed beheerd omdat ze de broodwinning van de eigenaars zijn.

De productie vindt plaats in een kleinschalige fabriek in Bosnië-Herzegovina. In deze fabriek krijgen mensen met verschillende geloofsovertuigingen de kans om na de oorlog in Joegoslavië hun leven weer op te bouwen. Bij de productie wordt zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt.

Ook wordt er rekening gehouden met het milieu. Het speelgoed wordt geleast door de het stadhuis en het ziekenhuis en gaat na een jaar terug naar Bosnië waar het een nieuwe plek vind bij kinderen in weeshuizen.

Geboortekoffer
Vanaf 6 mei krijgen alle jonge ouders uit de gemeente Woerden bij de aangifte een geboortekoffer vol wetenswaardigheden. Een nummer van O-magazine en een cadeautje van uw gemeente zit tevens in de koffer. De geboortekoffer is een initiatief van de Gemeente Woerden in samenwerking met Geboortekoffer BV en de consultatiebureaus . De eerste koffer zal dinsdagmiddag 6 mei aan de trotse vader uitgereikt worden door onze burgemeester.

Extra service voor de kersverse ouder
Door samenwerking met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis én aanpassing in het digitale systeem van het stadhuis, komt men niet meer in lange wachtrijen te staan op het moment van aangifte. Dit scheelt tijd en moeite.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |