Gemeente Deventer

Werkzaamheden aan stadsverwarming

Essent gaat op 6 mei verder met het verleggen van de leidingen voor de stadsverwarming. In voorbereiding op de nieuwbouw van het stadskantoor en de bibliotheek is hiermee in 2007 gestart. Toen zijn leidingen verlegd in de Grote Poot, de Assenstraat en een deel van het Grote Kerkhof. Nu gaat Essent verder met het verleggen van de stadsverwarming aan het Grote Kerkhof (voor het stadhuis) en gaat daarna verder in de Polstraat. De werkzaamheden voor het stadhuis moeten voor de opbouw van de zomerkermis (vanaf 26 mei) klaar zijn.

De leidingen van de stadsverwarming liggen momenteel onder het Burseplein en onder de oude schouwburg. Het nieuwe tracé loopt onder de Polstraat, Grote Kerkhof, Grote Poot en Assenstraat.

Planning voor het Grote Kerkhof

De werkzaamheden vanaf het Landshuis tot aan de Polstraat duren tot ongeveer eind mei. Ook de afdeling archeologie doet haar onderzoek op de hoek Polstraat/Grote Kerkhof in deze periode.

Planning voor de Polstraat

Eind mei is de Polstraat aan de kant van het Grote Kerkhof aan de beurt. Dan worden de leidingen voor de stadsverwarming gelegd in het deel tussen het Grote Kerkhof en het Burseplein. Op de hoek Polstraat/Burseplein komt een knooppunt van leidingen te liggen omdat daar de aansluiting op het ketelhuis ligt. De werkzaamheden duren tot eind juni.

Het deel van Burseplein tot aan de Melksterstraat is aan de beurt als het knooppunt er in ligt. Naar verwachting is dat van eind juni tot eind juli. Overigens gaat het hier niet om het verleggen van leidingen, maar om onderhoudswerkzaamheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden aan het Grote Kerkhof is de Polstraat aan de kant van het Grote Kerkhof afgesloten voor alle verkeer. Het is dus niet meer mogelijk aan die kant de straat uit te rijden. Het Burseplein is dan nog goed bereikbaar via de Melksterstraat. Voor verkeer richting Grote Poot en Lange Bisschopstraat wordt een omleidingroute via de Hofstraat ingesteld.

Tijdens de werkzaamheden in de Polstraat (tussen Grote Kerkhof en Burseplein) is het Burseplein alleen nog bereikbaar vanaf de Melksterstraat. Door middel van borden wordt de rijroute aangegeven. De woningen en kantoren blijven wel bereikbaar voor voetgangers.

Tijdens de werkzaamheden in de Polstraat (tussen Burseplein en Melksterstraat) is het Burseplein bereikbaar vanaf het Grote Kerkhof. Ook dan geven borden geven de rijroute aan.

Publicatiedatum: 28-4-2008
bord: wegwerkzaamheden

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 29 april 2008