Gemeente Geldermalsen

Commissievergaderingen mei 2008

29 april 2008 - Graag attenderen wij u op de komende commissievergaderingen van mei. Commissievergaderingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in het gemeentehuis.
* Dinsdag 6 mei: commissie Samenleving

* Dinsdag 6 mei: commissie Bestuur & Middelen
* Woensdag 7 mei: commissie Grondgebied

U vindt de complete agenda en de stukken (vanaf 29 april) op de website bij gemeentebestuur. Graag wijzen wij u hieronder op interessante agendapunten.

Algemeen

* Jaarverslag en jaarrekening 2007
In alle commissies staat het jaarverslag 2007 op de agenda. De commissie Bestuur & Middelen behandelt bovendien de jaarrekening 2007. De jaarrekening laat een voordelig resultaat van 566.000 euro van de algemene dienst en 12.256.000 euro van de grondexploitatie zien.

* Rapportage grote projecten
Twee maal per jaar informeert het college de commissies over de stand van zaken van lopende grote projecten.

Bestuur & Middelen

* Rapport rekenkamer onderzoek Gemeentelijk Rioleringsplan Leden van de rekenkamer presenteren hun onderzoek naar het Gemeentelijk Rioleringsplan. Voor de pers is er na de afronding in de commissie gelegenheid om met de rekenkamerleden te spreken. Hiervoor is een aparte ruimte gereserveerd. Het rapport wordt tijdens de commissievergadering uitgereikt.
* Rapport rekenkamer Inhuur externen
Dit rapport werd tijdens de commissie vergadering van april gepresenteerd. Deze vergadering wordt het inhoudelijk behandeld.

Commissie Grondgebied

* Stand van zaken A2
Rijkswaterstaat verzorgt een toelichting over de werkzaamheden en het beoogde resultaat van de werkzaamheden aan de A2.
* Stand van zaken Plan van Aanpak Verbeterslag beheerplannen De commissie wordt geïnformeerd over de stand van zaken.
* Snoeihout
In de commissie vindt een discussie plaats over voor- en nadelen van het verbranden van snoeihout. Een en ander in relatie tot de landelijke en gemeentelijke uitgangspunten en regelgeving op dit terrein.