Twee jongens aangehouden vanwege mishandeling

Lochem, 06-05-2008 o De politie van Lochem heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei omstreeks 02.30 uur een 15 en een 17-jarige inwoner van Ruurlo op de Zutphenseweg aangehouden vanwege mishandeling van een 24-jarige inwoner van Lochem.

De mishandeling vond plaats nadat de jongens en de man onderling onenigheid hadden gekregen in een toilet van een horecagelegenheid aan de Nieuwstad. De jongens hadden de 24-jarig man geslagen, waardoor de man een bloedneus en een bloedlip had opgelopen.

De politie kwam ter plaatse en stelde gelijk een onderzoek in. Het tweetal was er inmiddels vandoor was gegaan. Op de Albert Hahnweg zag de politie twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Toen de jongens de politie zagen, zetten zij het op een rennen. Hierop werd de achtervolging ingezet. Bleek dat de jongens zich hadden verstopt in tussen enkele struiken in een tuin van een woning aan de Zutphenseweg.

Beiden jongens zijn aangehouden en ingesloten in naar het bureau in Doetinchem voor nader onderzoek. Daar bleek dat de 15-jarige man bekend is bij de politie als veelpleger.