Provincie Noord-Holland

Bevrijdingspop Haarlem groot succes

6-5-2008

De provincie was tijdens Bevrijdingspop op maandag 5 mei in Haarlem volop aanwezig. Op het zonnige festival konden de bezoekers niet om Noord-Holland heen.

De mening van jongeren, trainees en toekomstdromen. De provincie Noord-Holland was op zoek naar festivalgangers en hun mening.

Over het veld verspreid waren er bedden met een bord erbij waarop stond: Waar lig jij wakker van?. Provinciemedewerkers onderzochten wat er leeft onder jongeren op het gebied wonen, werken, school, vrije tijd en omgeving.

Ook was de provincie aanwezig als werkgever. Vanaf september 2008 is er namelijk plaats voor twintig talentvolle en ambitieuze trainees. Onder de titel Jong Talent Programma zochten we mensen met een universitaire of HBO+opleiding op zak en met maximaal een jaar werkervaring. Huidige trainees van de provincie vertelden meer over het Trainee-programma.

Even rustig zitten en nadenken over de toekomst kon ook. Op de hoek van de Dreef was de provinciebus geparkeerd waarop Denk mee over jouw toekomst stond. In de bus was een touch table met digitale kaarten waarmee bezoekers werden uitgedaagd om mee te denken over de toekomst over wonen, verkeer, energie, economie, natuur en welzijn in Noord-Holland. Overigens is deze bus deze én volgende maand nog te zien in verschillende gemeentes.

De provincie van Noord-Holland sponsort Bevrijdingspop. Met duizenden bezoekers, maar ook dankzij het mooie weer was het Bevrijdingsfestival van 2008 een groot succes te noemen.

jong talent gezocht

winnaar Sascha

Nieuwsredacatie