Gemeente Son en Breugel


Wethouder Hans Overbeek deelt parkeerschijven uit

Vanaf 1 mei geldt in het centrum van Son een blauwe parkeerzone. Op 6 mei luidt wethou-der Hans Overbeek de start van de invoering van deze blauwe zone in. Die dag deelt hij vanaf 16.00 uur in het centrum van Son samen met de Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeente (BOAs) parkeerschijven en flyers uit.

---

Hoewel de formele invoering van de blauwe parkeerzone op 1 mei plaatsvindt, gaan de BOAs pas vanaf 6 mei (na de feestdagen: Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag) actief contro-leren. De eerste maand zullen de BOAs in plaats van boetes waarschuwingen uitdelen in de vorm van een flyer met informatie over de blauwe zone.

Maximaal 2 uur parkeren
In de blauwe zone mogen automobilisten hun auto maximaal 2 uur parkeren in de aangege-ven parkeervakken. Iedere automobilist moet daarbij gebruikmaken van een parkeerschijf. De blauwe zone zal op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur van kracht zijn. De gemeente wil met deze parkeermaatregel de parkeerdruk, veroorzaakt door langpar-keerders, verminderen. Zo wordt het voor mensen die in het centrum willen winkelen, makkelijker hun auto te parkeren.

De blauwe zone
Tot de blauwe zone behoren: Nieuwstraat (tussen Boslaan en Antoon van de Venstraat), Markt, Raadhuisplein, Airbornestraat, Heistraat en 17 Septemberplein. Het binnenterrein dat ligt tussen Raadhuisplein, Airbornestraat, Heistraat en Nieuwstraat is ook onderdeel van de blauwe zone.