Politie Groningen

Dinsdag 6 mei 2008

Provincie Groningen, 06-05-2008

Oldekerk: man gewond na val in zwembad

Een 46-jarige man uit Leek is maandagochtend in het zwembad aan de Eekebuursterweg gewond geraakt. De Leekster was bezig met het schoonmaken van het zwembad. Door onbekende reden was hij gevallen. Het slachtoffer liep hierbij een forse hoofdwond op. De man werd na de zorg van het personeel van de traumahelikopter per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rottum: motorrijder onderuit

Een 44-jarige man uit Rolde is maandagmiddag op de Usquerderweg met zijn motor onderuit gegaan. Door onbekende reden verloor de Drent de macht over het stuur, waarna hij met de motor onderuit ging. De bestuurder belandde vervolgens in de naastgelegen sloot. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de motorrijder geen verwondingen had opgelopen. De beschadigde motor werd afgevoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Het personeel van de traumahelikopter werd bij het ongeval ingezet.

Musselkanaal: rijden onder invloed

De politie heeft maandagavond op de Exloerweg een 49-jarige man uit 2e Exloermond aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. De 49-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs zal gebeuren.

Veendam: politie zoekt getuigen van vernielingen

De politie is op zoek naar getuigen van een serie vernielingen aan het STAR-gebouw aan de Parallelweg. Onbekenden hebben maandagavond tussen 17.30 en 21.30 uur meer dan twintig ruiten ingegooid van het betreffende gebouw. De vernielingen zijn aan de zijde van het perron gepleegd. Ook een leuning van een trap moest het ontgelden. Mensen die iets van de vernielingen hebben gezien of iets kunnen zeggen over de daders van de vernielingen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waterhuizen: fietser gewond bij ongeval

Een 50-jarige man uit Muntendam is maandagochtend op het Winschoterdiep gewond geraakt bij een ongeval. Een 45-jarige automobilist uit Onnen wilde met een bedrijfsauto vanaf de rotonde een inrit van een perceel inrijden. Hierbij zag de bestuurder de Muntendammer op zijn fiets over het hoofd. De fietser botste tegen de zijkant van de bedrijfsauto. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft zowel een rapportage als een analyse van het ongeval gemaakt.

Groningen: bevrijdingsfestival rustig verlopen

Het bevrijdingsfestival in het Stadspark is naar tevredenheid verlopen. Wel werden twee personen aangehouden. Een 32-jarige man uit Ter Apel wordt ervan verdacht dat hij een 26-jarige vrouw uit Groningen heeft bedreigd en geschopt. De aanleiding hiervoor lag in een woordenwisseling, die in de rij bij de muntenkassa was ontstaan. De verdachte is ingesloten. Ook een 21-jarige man uit Groningen werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een kopstoot te hebben gegeven aan een jongen uit Assen (leeftijd onbekend). De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na bedreiging

De politie heeft maandagmiddag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige man uit Assen te hebben bedreigd. De Assenaar moest van de Stadjer aan de Stationsweg geld gaan pinnen. De Assenaar wist echter een bankmedewerker te vertellen dat hij werd bedreigd. De Stadjer ging vervolgens in een trein zitten. De treindeuren werden gesloten, waarop de gealarmeerde politie de Stadjer kon aanhouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: controle Paterswoldsemeer en Hoornsemeer

De politie heeft maandagmiddag een controle gehouden op het Paterswoldse- en Hoornsemeer. Een 15-jarige jongen uit Paterswolde kreeg een bekeuring voor het niet bij zich hebben van reddingsvesten. Hij kreeg daarnaast een waarschuwing voor het ontbreken van een brandblusser en dodemansknop.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 35-jarige bromfietser uit Groningen is maandagavond aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de Rodeweg in zijn woonplaats stilstaan. Hij zat op zijn bromfiets met een flesje bier tussen zijn benen. De bromfiets stond uit. Agenten hebben hem het flesje leeg laten gooien. Vanwege de alcohollucht is de man gewaarschuwd. Hij zei dat hij niet van plan was te gaan rijden. Even later zagen agenten de man toch rijden. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,45 promille alcohol. Hierop kreeg de man een rijverbod van zeven uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vijf mannen aangehouden bij horecagelegenheid

De politie heeft maandagnacht vijf mannen aangehouden in de Poelestraat. Het vijftal had zich in een horecagelegenheid in de Poelestraat vervelend gedragen. Toen het personeel de mannen wilde verwijderen werd één van hen in het gezicht geslagen. Ook de portier kreeg een klap in zijn gezicht. In eerste instantie werden twee Assenaren, 21 en 23 jaar, aangehouden. De oudste verzette zich hierbij hevig. Het vijftal zou ook een 16-jarig meisje uit de gemeente Hardenberg en een 22-jarige vrouw uit Groningen hebben geslagen. Beide vrouwen doen aangifte. Op aanwijzing van de betrokken konden vervolgens nog twee mannen uit Assen, 25 en 32 jaar, worden aangehouden. Een 28-jarige Assenaar wist te ontkomen, maar meldde zich later op het bureau. Het vijftal is voor nader onderzoek ingesloten. Allen krijgen in elk geval een ontzegging voor de horecagelegenheid.

Aduard: snelheidscontrole

De politie heeft maandagochtend- en middag op de Evert Harm Woltersweg een snelheidscontrole gehouden. Aantal gecontroleerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.