Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070819150

Vragen van het lid Ouwehand (PvdD) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over voorlichting aan scholieren over dierproeven door de farmaceutische industrie. (Ingezonden 28 april 2008)


1
Bent u bekend met de informatiemap "Proefdieren en dierproeven. Alles wat je altijd al wilde weten over proefdieren en dierproeven in Nederland" van Solvay Pharmaceuticals b.v.? 1)


2
Hoe beoordeelt u de inhoud van de informatiemap, die gericht is op scholieren vanaf groep 7 en 8 in het basisonderwijs?


3
Bent u op de hoogte van de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal over dierproeven voor scholieren door de farmaceutische industrie? Zo ja, kunt u aangeven welke materialen zoal worden ontwikkeld en op welke wijze deze worden verspreid? Zo neen, bent u bereid hiertoe een inventarisatie uit te voeren?


4
Wat is uw mening over de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal over dierproeven voor scholieren door de farmaceutische industrie?


5
Kunt u aangeven of voorlichtingsmateriaal over dierproeven, dat is ontwikkeld door de farmaceutische industrie, op scholen wordt gebruikt als lesmateriaal? Zo ja, op welke schaal, en hoe verhoudt dit zich tot de Beroepscode voor biologen? 2) Zo neen, bent u bereid hiertoe een inventarisatie te verrichten?


1) http://www.solvaypharmaceuticals.nl/contacts/voorlichtingsmateriaal/0,,58349-3-0,00.htm
2) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2007-2008, nr. 2058