Gemeente Rotterdam

Gemeenteraad start half mei met campagne over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Rotterdam.

Burgemeester Opstelten/foto: Tom Pilzecker Rotterdammers worden via de campagne geïnformeerd over het proces van het vertrek van de huidige burgemeester, het benoemen van een opvolger en het hoe en waarom van het opstellen van een vacaturevoor deze nieuwe man of vrouw.

Denk mee
Eind juni moet de profielschets door de gemeenteraad zijn geschreven. De gemeenteraad roept alle Rotterdammers op om hierover mee te denken en te praten en aan te geven over welke eigenschappen en kwaliteiten onze nieuwe burgemeester moet beschikken.

Big bang
Om inwoners te enthousiasmeren om hun mening te geven, wordt ingezet op een 'big bang' van informatie om in korte tijd veel aandacht te vragen voor de totstandkoming van de profielschets. Op een eerlijke en heldere manier geeft de gemeenteraad aan wat ze doet met de mening van de burgers en wat de resultaten hiervan zijn.

Niet alleen bewoners wordt naar hun mening gevraagd. Ook worden bijvoorbeeld economische partners en participanten in internationale projecten van de stad niet overgeslagen. Naar de regiogemeenten wordt ook geluisterd.

Vragenlijst online
De campagne loopt van half mei tot eind mei 2008. Vanaf 15 mei worden Rotterdammers via posters en advertenties opgeroepen om een vragenlijst op internet in te vullen. Hiermee kunnen zij hun wensen aangeven. Alle huishoudens ontvangen een informatiekrant. De krant gaat in op het traject om te komen tot de nieuwe burgemeester en wat de rol van de Rotterdammer en de gemeenteraad hierin is.

Burgmeester Opstelten op de fiets tijdens een werkbezoek/foto: eric Fecken Interactief
Tegelijkertijd houden raadsleden gesprekken met belangrijke partijen in de stad en gaan ze op een interactieve manier het gesprek aan met burgers. Eind mei wordt dit interactieve traject afgesloten. Tijdens een feestelijk slotevenement worden half juni de resultaten van het participatietraject teruggekoppeld aan een selectie van alle partijen die hun mening hebben gegeven, van bewoners tot overige partners.

Bron: Bestuursdienst, 06-05-2008