Ingezonden persbericht


Imation benoemt Irene Yntema tot Channel Marketer Benelux

Schiphol-Rijk, 6 mei 2008 ­ Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, heeft Irene Yntema (30) aangesteld als 'Channel Marketer Benelux/Nordics/South Africa/Middle East and Direct Marketing Europe'. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de marketing naar alle business-to-business distributiekanalen, wederverkopers en zakelijke eindgebruikers in bovengenoemde regio´s. Yntema vervangt Alet Jentink die door Imation is aangesteld als Product Manager Optical Products & Batteries EMEA.

Yntema gaat zich bezig houden met het begeleiden van marketingplannen en -programma´s in de haar toegewezen regio´s en wordt daarnaast verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van alle Europese direct marketing programma´s. In haar vorige functie bij Imation was Yntema ´European channel marketing/ marcom support´en bood in die hoedanigheid ondersteuning aan Channel Marketing Managers en het Marketing Communicatie team. Voor haar komst naar Imation werkte Irene bij een webdesignbureau.

Irene Yntema is sinds april 2007 werkzaam bij Imation.

Over Imation
Imation Corporation is fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en hard-discs. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten, flash drives en harddiscs wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Tevens is Imation de exclusieve licentiehouder van TDK opnamemedia, een van ´s werelds marktleiders. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.