Rijdende accommodatie helpt dak- en thuisloze jongeren op de rit

06/05/2008 10:37

Attention on Tour

Attention on Tour is een speciaal project dat dak- en thuisloze jongeren de kans biedt om leer- werkervaring op te doen.

Dat doet Attention on Tour door rijdende accommodatie te verhuren tegen een redelijke prijs. In heel Nederland kunnen bussen worden ingezet voor (promotionele) activiteiten, voorlichtingen of evenementen. Tijdens de activiteiten werkt de bijzondere bemanning van Attention on Tour mee, en assisteert zij daar waar nodig. De bussen beschikken over een mobiel podium met alle faciliteiten, en is snel en eenvoudig naar eigen wensen in te richten. Attention on Tour werkt vanuit Amsterdam, maar dak- en thuisloze jongeren uit verschillen steden doen mee.

Een goed voorbeeld van wat mogelijk is, is het project FairFit. Tien jongeren uit verschillende opvanglocaties in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam hebben zich de afgelopen weken gebogen over het 8e millenniumdoel, voor een eerlijk handelssysteem. Tijdens trainingsdagen zijn de jongeren in discussie gegaan met elkaar en met professionals over wat eerlijke kleding precies is. Deze discussie heeft geleid tot een eigen vormgegeven programma, waarmee het FairFit-team nu langs verschillende opvangadressen trekt. Het doel is om andere thuisloze jongeren mee te laten discussiëren over eerlijke kleding en ontwikkelingssamenwerking, met als centrale vraag: "wat doe ik mensen met mijn kleren aan?" FairFit bezocht de afgelopen weken Nijmegen, Leeuwarden, Heerlen, Utrecht en Leiden. FairFit wordt uitgevoerd in samenwerking met het Projektenburo Jeugdhulpverlening en Move Your World.

Met het huren van de bussen bereikt men niet alleen eigen doel en doelgroep, maar helpen zij ook deze jongeren op de rit.

Meer weten? Bekijk de website www.attentionontour.nl voor meer informatie, of bel of e-mail op: 06 53 941 285 - info@attentionontour.nl.

U bent van harte uitgenodigd om bij de stop van het project FairFit aanwezig te zijn. De 'FairFitters' dagen alle aanwezigen uit om mee te discussiëren over de manier waarop zij een steentje kunnen bijdragen aan de promotie van eerlijke kleding.

Datum en tijd: woensdag 7 mei 2008, 13:00 - 17:00 uur
De gastlocatie is dan Pension Maaszicht, Walenburgerweg 31, 3039 AC Rotterdam

Contactpersoon: Saskia ten Holt, mobiel bereikbaar op 06 22 560 867 of 06 53 941 285





http://www.attentionontour.nl