Gemeente Harlingen

Koninklijke Onderscheiding voor R. van Dijk
6-5-2008
De burgemeester van Harlingen de heer Paul H.M. Scheffer heeft op dinsdag 29 april 2008 bij de heer Reinder van Dijk de versierselen opgespeld behorende bij het Lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

De heer Van Dijk (66) is sinds 1970 penningmeester van de wijkvereniging Oosterpark. Deze vereniging viert vanaf 30 april haar 50-jarig bestaan. Ook is hij één van de organisatoren van het Sinterklaasfeest, kinderknutselmiddagen, bingoavonden en viswedstrijden. Daarnaast beheert hij niet alleen de speeltuin maar ook het wijkgebouw De Koegelbult.

Vanaf 1978 is de heer Van Dijk keurmeester van tropische vogels en parkieten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De N.B.v.V. is een landelijke vogelbond met ca. 35.000 leden. Circa 120 leden zijn hierin vertegenwoordigd als keurmeester bij diverse vogelkeuringen, zowel op lokaal als provinciaal als landelijke en internationaal niveau. Naar schatting heeft de heer Van Dijk zo'n 750 keuringen verricht. Ook zet hij zich in voor speciale keuringen voor jeugdleden. In het districtsbestuur van de provincie Fryslân heeft hij 25 jaar een bestuursfunctie vervuld.

In 1981 heeft de heer Van Dijk het penningmeesterschap van de kaatsvereniging Eendracht aanvaard en tot 1991 uitgevoerd. Hij bleef echter bij 'Eendracht' en sinds een jaar is hij wederom penningmeester van de kaatsvereniging. Tevens is hij nauw betrokken bij het onderhoud van de eigen sportaccommodatie van 'Eendracht'. Ook bij de organisatie van de sportactiviteiten en het samenstellen van het wedstrijdprogramma is de heer Van Dijk intensief betrokken. De heer Van Dijk wordt gezien als een drijvende kracht m.b.t. het bevorderen van de kaatssport in Harlinger samenleving. Vooral in 'zijn' woonwijk Het Oosterpark, is hij de grote organisator van kaatspartijen met de 'zachte bal'.