Politie Haaglanden

Persberichten 6 mei

Haaglanden, 06-05-2008

Verdachte van heling aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten spraken een 14-jarige Haagse jongen op maandag 5 mei rond 15.30 uur aan op de Strandweg, omdat hij op een nieuwe fiets reed zonder slot. Hij verklaarde dat hij de fiets voor 50 euro op straat had gekocht. De jongen wordt verdacht van heling en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Peuter valt van balkon
Den Haag Een 2-jarig jongetje is maandagmiddag 5 mei omstreeks 15.30 uur van het balkon van zijn ouderlijke woning aan de Jacob Schorerlaan gevallen. Het jongetje was aan het toeziend oog van zijn moeder ontsnapt en tuimelde van drie hoog naar beneden waar hij in een plantsoen terecht kwam. Het ventje is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar bleek wonderwel geen verwondingen te hebben opgelopen. Hij is ter observatie een nachtje in het ziekenhuis opgenomen en mocht vanmorgen weer met zijn hevig geschrokken ouders mee naar huis.

Fietsendieven in de kraag gevat
Den Haag - Op twee plekken in de Haagse binnenstad werden op bevrijdingsdag en de nacht daarna fietsendieven aangehouden. Omstanders zagen op 6 mei om 0.10 uur een 41-jarige Hagenaar een fiets stelen op de Velpsestraat. De in een rood met blauwe trui geklede verdachte vluchtte een portiek in toen hij in de gaten kreeg dat hij werd gezien. Toegesnelde politieagenten zagen de man vervolgens in een andere outfit het portiek verlaten en vatten hem alsnog in de kraag.

Op de Melis Stokelaan troffen politieagenten op 5 mei om 15.35 uur een 27-jarige man uit Den Haag aan die met een gestolen fiets rondliep. De sleutel uit het slot ontbrak en de slotbeugel (ijzer dat het slot sluit) was doorgeslepen. Ook was het framenummer weggekrast. De man is aangehouden.

Man slaat autoruit in
Den Haag Bikers van Politie Haaglanden hoorden op 5 mei om 9.00 uur op de Aagje Dekenlaan een 42-jarige Hagenaar schreeuwen en agressief met zijn armen bewegen. Vervolgens zagen ze dat de man opzettelijk en met kracht een ruit van een personenauto insloeg. Hierop hielden ze de verdachte aan voor vernieling. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en zat onder het bloed door zijn agressieve actie.

Fietsendief naar huis voor bevalling
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar werd na zijn aanhouding voor de diefstal van een fiets, maandagmiddag 5 mei versneld naar huis gestuurd omdat zijn hoogzwangere vrouw aan het bevallen was. De man werd omstreeks 16.30 uur door een agent in vrije tijd aangehouden omdat hij op Hooftskade op een damesfiets zonder slot reed. De fiets bleek eerder op de middag te zijn gestolen vanaf de Prinsegracht. Tijdens de voorgeleiding op het politiebureau verzocht de verdachte de agenten om zijn vriendin te bellen, aangezien zij hoogzwanger was. De vrouw bleek inmiddels weeën te hebben waarop de man in overleg met de officier van justitie vervroegd in vrijheid werd gesteld zodat hij zijn vrouw bij kon staan. Een proces-verbaal voor de fietsendiefstal kan hij echter nog wel tegemoet zien. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Flinke borrel
Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op het Carnegieplein liep maandagavond 5 mei een 43-jarige Hagenaar tegen de lamp omdat hij teveel gedronken had. De automobilist werd aangehouden en blies op het politiebureau 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur mocht de man het bureau weer verlaten.

Gejatte fiets en vals paspoort
Den Haag Een 18-jarige Haagse fietsendief werd maandagavond 5 mei omstreeks 21.30 aangehouden en overhandigde daarbij een vals paspoort. Een politiebiker zag de man op de Koningstraat fietsen op een damesfiets met fietstassen. Toen de agent de man en de fiets wilde controleren, bleek dat het slot van de fiets met kracht verwijderd was. Hierop werd de man aangehouden en verzocht zich te legitimeren. De man overhandigde de agent zijn paspoort en werd naar het politiebureau gebracht. Daar verklaarde de fietsendief dat het paspoort vals was. Uiteindelijk heeft de broer van de aangehouden verdachte het juiste paspoort afgegeven op het politiebureau. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de herkomst van de fiets wordt nog onderzoek gedaan.

Uit zijn dak tegen de politie
Den Haag Dat je niet zomaar ongestraft grove scheldwoorden kunt gebruiken tegen de politie ondervond een 59-jarige Hagenaar op 5 mei om 11.25 uur op de Hildo Kroplaan. In een winkelcentrum schold hij zonder enige aanleiding de agenten uit. Hij is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Glaasje op
Voorburg Surveillerende agenten zagen dinsdag 6 mei om 03.45 uur een auto met een kapotte koplamp op de Laan van Nieuw Oosteinde rijden. Toen ze de bestuurder aanspraken, merkten de agenten op dat hij naar alcohol rook. De 48-jarige Voorburger moest daarop een blaastest afleggen, met als resultaat 635 ugl. Dat hield in dat zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl.

Champagnedief met chauffeur
Leidschendam Agenten kregen maandag 5 mei de melding van een winkeldief bij een supermarkt aan de Weigelia. Een 55-jarige man uit Zwolle was daar betrapt toen hij flessen champagne probeerde te stelen. Hij zou zijn afgezet door een auto, waarvan de agenten het kenteken controleerden. Ze vonden de auto op de parkeerplaats, en spraken de 54-jarige bestuurder uit Zwolle aan. Hij vertelde op zijn vriend te wachten voor wie hij reed aangezien hij geen rijbewijs had. De agenten vonden in de auto nog meer dozen met champagne en wijn en andere goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. Daarop hielden ze de man aan voor medeplichtigheid aan winkeldiefstal. Beide Zwollenaren kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Winkeldieven betrapt
Rijswijk Een beveiligingsmedewerker van een elektronicawinkel in winkelcentrum In de Boogaard zag 5 mei om 14.45 uur dat een man en een vrouw een dvd-speler meenamen zonder deze af te rekenen. De twee, 32 en 20 jaar oud, beiden uit Den Haag, moesten mee naar het politiebureau. De twee zitten nog vast en moeten zich woensdag verantwoorden voor de rechter.

Integrale controle duinengebied Westland
Westland - Politie Haaglanden hield maandag 5 mei tussen 12.00 en 15.00 uur in samenwerking met de Gemeente Westland, het Duinwaterbedrijf Zuid Holland, de Stichting Zuid Hollands Landschap en het Hoogheemraadschap van Delfland een handhavingsactie in het duinengebied tussen Kijkduin (Solleveld) en s Gravenzande (Kapittelduinen). De medewerkers controleerden de geslotenverklaringen die zich bevinden in het kwetsbare- duingebied. Ook werd er gecontroleerd op loslopende honden en het met een bromfiets rijden op fietspaden. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat zij met een niet aangelijnde hond in het gebied Solleveld liepen. Eén persoon voor het in de duinen lopen en een snorfietser kreeg een bekeuring voor het rijden met een bromfiets op een fietspad. Ook de komende periode worden de controles voortgezet.

Boete voor wildplassers
Delft De politie hield op maandag 5 mei om 21.15 uur drie Poolse mannen (33 en 37) aan voor wildplassen op de Van Leeuwenhoeksingel. De drie moesten op het politiebureau direct de bekeuring betalen. Daarna mochten zij weer naar huis.

Aanrijding auto met motor
Delft Een 23-jarige automobilist uit Hilversum veroorzaakte op maandag 5 mei om 13.50 uur een ongeluk op de Rijksstraatweg. Hierbij kwam een 47-jarige motorrijder uit Pijnacker ten val. De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is daarop aangehouden. De politie onderzoekt de aanrijding. Het is niet bekend of de motorrijder gewond is geraakt.

Bejaard echtpaar betrapt op winkeldiefstal
Zoetermeer Winkelpersoneel van een supermarkt op de Titus Brandshove hield op maandag 5 mei om 9.35 uur een echtpaar (76 en 77 uit Zoetermeer) aan voor winkeldiefstal. De twee zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 76-jarige verdachte bekende dat hij goederen onder zijn jas had gestoken. Zijn 77-jarige vrouw was hiervan op de hoogte. De twee bejaarden kregen een proces-verbaal.

Aangehouden met hennep
Zoetermeer Surveillerende agenten controleerden op dinsdag 6 mei om 00.25 uur twee inzittenden van een auto op de parkeerplaats langs het Lange Land. De twee Zoetermeerders (18 en 19) hadden 50 gram hennep bij zich. De toegestane hoeveelheid hennep die een persoon in zijn bezit mag hebben voor eigen gebruik is 5 gram. Hierop werd het tweetal aangehouden. Zij wilden niets verklaren over de aangetroffen hennep. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding zorgt voor tumult
Zoetermeer De politie hield op maandag 5 mei om 22.40 uur een 19-jarige Zoetermeerder aan voor het beledigen van een politieagent. De Zoetermeerder werd door agenten op het Oostwaarts aangesproken over een ruzie. Na dit gesprek liep de man weg en schold de agenten uit. Naast de belediging kreeg de man ook een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Toen familieleden van de man op het politiebureau verhaal kwamen halen, ontstond er tumult. De 13-jarige zus van de verdachte maakte het zo bont, dat ook zij werd aangehouden voor belediging.