Gemeente Wijk bij Duurstede

Medewerking gevraagd aan Woningmarktonderzoek

Begin april valt bij 3.000 huishoudens in de gemeente Wijk bij Duurstede een enquête in de bus. Woningstichting Volksbelang start dan een uitgebreid woningmarktonderzoek. Doel van het onderzoek is een duidelijk beeld van de woonwensen en de verhuisplannen van de inwoners van onze gemeente te krijgen. Zo wordt gevraagd waar men het liefst wil wonen en naar welk woningtype de voorkeur uitgaat. Maar ook welke aanpassingen in bestaande woningen nodig zijn voor bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten.

Het onderzoek bestaat uit twee delen. Voor het eerste deel van het onderzoek worden begin april circa 3000 enquêtes verspreid onder bewoners van zowel huur- als koopwoningen. Niet alleen de hoofdbewoners, maar ook thuiswonende kinderen vanaf 18 jaar worden gevraagd een enquête in te vullen.
Het tweede deel van het onderzoek bestaat uit mondelinge interviews. Dan wordt dieper ingegaan op de woonwensen. Met behulp van foto's en sfeerbeelden worden vragen gesteld over specifieke wensen, zoals de prijzen, de oppervlakte en de architectuur van de woningen, de verhuismotieven, de behoefte aan buitenruimte en de inrichting van de woonomgeving. De mondelinge interviews worden nog voor de zomervakantie afgenomen.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met het onderzoek van Volksbelang en ondersteunt dit van harte. `De uitkomsten van het onderzoek zijn zeker ook voor de gemeente te gebruiken. Als we weten wat de wensen van onze inwoners zijn, dan kunnen we hiermee rekening houden bij nieuwbouwplannen en renovatieprojecten', aldus Jan Burger namens het college. Het college roept daarom iedereen die een enquête in de bus krijgt op, om de enquête in te vullen en terug te sturen.

De resultaten van het woningmarktonderzoek worden in augustus van dit jaar verwacht.