Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

LETS ruilwinkel geopend

Geld speelt geen rol

Op 18 april was de feestelijke opening van de LETS-ruilwinkel aan de Kreileroord 222. Hier kunt u diensten of spullen aanbieden in ruil voor LETS-punten. Die punten kunt u weer ruilen voor andere gewenste diensten en goederen. Geld speelt hier dus geen rol. En dat is goed nieuws voor wie weinig euros te besteden heeft. De LETS-ruilwinkel levert door haar unieke werkwijze een bijdrage aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijk, de armoedebestrijding en de sociale activering.

LETS staat voor Lokaal Transactie Economisch Systeem. Het principe van dit systeem is ruilen van spullen en diensten via een puntensysteem. Het voor wat hoort wat LETS-ruilsysteem werkt met een landelijk puntenstelsel, zodat een Rotterdammer bijvoorbeeld ook kan ruilen met een deelnemer uit Limburg. Deelnemers leveren spullen of bieden diensten aan in ruil voor punten. Die diensten kunnen van alles zijn: tuinieren, kleding repareren, schilderen, brieven schrijven, koken, taalles geven enzovoort. Met die punten die een deelnemer heeft verdiend, kan zij of hij weer andere spullen en diensten kopen of beter gezegd ruilen. Want geld speelt bij het LETS-ruilsysteem geen rol en dat is een zeer prettige bijkomstigheid voor wie weinig euros te besteden heeft.

Voor iedereen
Iedereen kan deelnemer worden van de LETS-ruilwinkel. Deelnemer worden is simpel. Het enige wat u hoeft te doen is naar de winkel gaan met uw legitimatiebewijs. De medewerkers maken dan gratis een deelnemerspasje voor u. Zij leggen u uit hoe het precies werkt, ze nemen uw spullen in of noteren uw diensten in een centraal computersysteem en houden uw punten bij. Zij overleggen tevens over uw vraag en kijken welk aanbod mogelijk is.

Contactinformatie
U vindt de LETS-ruilwinkel aan de Kreileroord 222. Telefoon: 010 - 482 06 72.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur