Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Koninklijke onderscheiding mevrouw Bouman.

Mevrouw D.D. Bouman is dinsdag 29 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving haar onderscheiding in Bosrestaurant t Berghuis in Amerongen. Mevrouw Bouman verdient haar onderscheiding vanwege haar onbaatzuchtige optreden en haar bijzondere voorbeeldfunctie, vooral haar rol binnen de christelijke leefgemeenschap "De Trekvogels" in Duitsland.

Decoranda is diacones. Zij was en is werkzaam als diacones in het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen. Hier verzorgde zij onderwijs, toerusting en begeleiding voor leerling-diaconessen (periode 1977-1991). Vanaf 1990 tot heden is zij medeoprichter, bestuurslid en leider van de christelijke leefgemeenschap "De Trekvogels" ("die Zugvogel"), een onafhankelijke leefgemeenschap van Duitsers en Nederlanders op levensbeschouwelijke basis, gevestigd in Westerbur, Ostfriesland.

De activiteiten hebben als uitgangspunt de kernbegrippen "gastvrijheid" en "pastorale hulpverlening". Betrokkene geeft leiding aan het werk, dat bestaat uit de opvang, de toerusting en de begeleiding van mensen die problemen hebben en die in een noodsituatie verkeren. Zij geeft Nederlandse les aan de Duitse gasten en fungeert als drijvende kracht achter de Duits-Nederlandse verbroedering. Daarnaast komt zij iedere maand terug naar Amerongen om de pastorale contacten voort te zetten.

Laatst gewijzigd: 6 mei 2008