Persberichten Stad Utrecht, 11.35 uur.

Utrecht, 06-05-2008

Gestolen fiets

HOUTEN / UTRECHT Op de Fortweg in Houten heeft de politie een fiets van een 13-jarige jongen uit Utrecht in beslag genomen. Agenten zagen de jongen omstreeks 18.40 uur fietsen op een vrij nieuwe damesfiets (Gazelle type Orange). Het slot was doorgeslepen en de jongen verklaarde dat hij de fiets voor 35 euro had gekocht op de Huize de Geerlaan in Utrecht. De politie had nog geen aangifte van de fiets in het systeem staan (framenummer), maar heeft de fiets desondanks in beslag genomen. Gedupeerden wordt verzocht alsnog aangifte te doen.

Verkeersongeval

UTRECHT- Aan de Rooseveltlaan heeft op zondagavond 4 mei een ongeval plaats gevonden.

Een nog onbekende automobilist omstreeks 19.50 uur over de Rooseveltlaan, uit de richting van de Azielaan en in de richting van de Churchilllaan. Voor deze persoon, in dezelfde richting reed een 45-jarige man uit Utrecht op zijn motorfiets. Toen hij linksaf wilde slaan remde hij af, waarop de automobilist dit te laat zag en niet in staat was zijn voertuig tot stilstand te brengen Hierdoor ontstond een aanrijding. De bestuurder van de motorfiets is ter controle overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht. De bestuurder van de auto is samen met zijn bijrijder uit de auto gesprongen en heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de bestuurder en de bijrijder van de auto. Heeft u informatie over deze aanrijding, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Minderjarige winkeldieven

UTRECHT- Op zondagavond 4 mei heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal.

De verdachten, twee 15-jarige meisjes en een 16-jarig meisje afkomstig uit Utrecht, werden in een winkel aan de St. Jacobstraat aangehouden omdat zij goederen uit de winkel hadden gestolen. Daarbij bleek dat ze uit een aantal andere winkels eveneens goederen hadden gestolen. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld en het proces-verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt

Gestolen motor

UTRECHT- De politie heeft op zondagmiddag 4 mei een man aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 15.30 uur werden agenten verzocht uit te kijken naar een persoon die met hoge snelheid in Lunetten reed. Later die middag werd de 26-jarige bestuurder van de motor gezien aan de Adriaen van Ostadelaan en bleek dat de motor mogelijk afkomstig was van diefstal. Hierop is de man aangehouden en meegenomen voor verhoor. De motor is in beslag genomen en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen bouwmateriaal

UTRECHT- Maandagmiddag 5 mei heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van bouwmateriaal.

Het tweetal, een 34-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Utrecht, had goederen vanaf de Westkanaaldijk weggenomen. Vervolgens gingen zij er in hun auto vandoor, waarop agenten de auto zagen rijden. Hierop zijn de man en de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor. De goederen zijn in beslag genomen.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op maandag 5 mei heeft de politie aan de Koningsweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.45 uur en 17.45 uur zijn 695 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 231 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Controle snelheid

UTRECHT- Aan de Eijkmanlaan heeft de politie op maandagavond 5 mei een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.15 uur en 22.15 uur passeerden 655 bestuurders de snelheidscontrole. Hiervan reden 133 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Woninginbreker

UTRECHT- In de nacht van maandag 5 mei op dinsdag 6 mei heeft de politie een inbreker aangehouden.

Een bewoner van de Tholen hoorde omstreeks 03.35 uur achter haar woning braakgeluiden waarop zij de politie alarmeerde. De ter plaatse gekomen agenten zetten de omgeving af waarop de 29-jarige verdachte uit Utrecht ervandoor ging in de richting van de Walcheren. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding

UTRECHT- Aan de Taagdreef heeft op maandagmiddag 5 mei een ongeval plaatsgevonden.

Rond 17.35 uur reed een 21-jarige man uit Utrecht over de Taagdreef, in de richting van de Ebrodreef. Bij de verkeersdempel Taagdreef, stak op dat moment een 5-jarig jongetje uit Utrecht over, die de man mogelijk niet heeft gezien. Hierop ontstond een aanrijding. Het jongetje is met mogelijk letsel aan zijn been overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis.