Politie Zuid-Holland-Zuid

06/05 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-05-2008

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Drie vrouwen van 25 jaar, 28 jaar en 30 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 5 mei 2008 omstreeks 16.30 uur in een winkel aan de Krispijnseweg. De vrouwen stalen voor 160 euro drogisterijartikelen en stopten deze in een kinderwagen met daarin een 2-jarig meisje. Ze werden betrapt door een beveiligingsbeambte. De vrouwen werden overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn de vrouwen in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

KLAP OP HOOFD MET HAMER
DORDRECHT Een 68-jarige man uit Dordrecht is met een hamer op zijn hoofd geslagen en beroofd van zijn geld. Dit gebeurde op maandagavond 5 mei 2008 in een schuurtje bij een woning aan de J.J.A.Goeverneurstraat. De dakloze man verblijft in de schuur. Hij verbleef daar met een man die hij alleen van voornaam kent. Op een gegeven moment werd hij door deze man op zijn hoofd geslagen en beroofd van een geldbedrag van enkele honderden euros. De man werd opgevangen door twee jongens die ook de politie belde. De man werd door personeel van de ambulance behandeld. De dader en het slachtoffer kenden elkaar enkele dagen. De politie is op zoek naar de verdachte en heeft de zaak in onderzoek.

TAXI
DORDRECHT Een 30-jarige Belgische taxichauffeur uit Antwerpen heeft zijn rit vanuit Antwerpen naar Dordrecht niet betaald gekregen. De man nam op maandagavond 5 mei 2008 een man en een vrouw in zijn taxi. Ze moesten naar Dordrecht en er werd een prijs van 120 euro afgesproken. Omstreeks 23.30 uur kwamen ze bij de Sint Jorisbrug in Dordrecht aan. De taxichauffeur moest maar even wachten en dan zouden ze terugkomen met het geld. De taxichauffeur zei dat de vrouw het geld moest gaan halen en dat de man maar even in de taxi moest blijven. Toen de vrouw weg was wilde de man ook weglopen. De taxichauffeur pakte hem beet bij zijn jas. De man wist zich echter uit zijn jas te wurmen en rende weg. De chauffeur deed aangifte bij de politie.

VERDUISTERING PERSONENAUTOS
DORDRECHT/ PAPENDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens verduistering van twee personenautos. De man meldde zich op dinsdagochtend 6 mei 2008 omstreeks 04.30 uur in het politiebureau in Dordrecht. Hij zag het niet meer zitten en vroeg om hulp. Bleek dat hij twee autos van zijn vriendin uit Papendrecht zonder haar medeweten had verkocht. Het geld heeft hij vervolgens vergokt. De 47-jarige vrouw uit Papendrecht deed aangifte bij de politie. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.