Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 06-05-2008

Insluiper(s)

MIJDRECHT In een woning aan de Aquamarijn hebben zaterdag 3 mei insluipers hun slag geslagen. Tussen 11.30 en 13.00 uur, op klaarlichte dag, zijn onbekenden via de achtertuin van de woning de keuken ingelopen en hebben daar persoonlijke bezittingen weggenomen. De bewoonster was op dat moment in de voortuin aan het werk. De politie doet onderzoek naar de insluiping en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, op telefoonnummer 0900-8844. Overigens waarschuwt de politie ook om insluipers buiten de deur te houden; sluit deuren op het moment dat u geen zicht heeft op de woning, bijvoorbeeld als u naar boven gaat voor wat langere tijd.

Aangehouden voor wapenbezit

VREELAND Een 44-jarige man uit Vreeland is aangehouden voor verboden wapenbezit. De politie kreeg maandag 5 mei omstreeks 17.55 uur de melding dat een verwarde man een andere man met wapens bedreigd zou hebben. Agenten gingen naar de woning van de man en constateerden dat hij twee bajonetten en drie kapmessen in zijn bezit had. Hij is aangehouden en aan de crisisdienst overgedragen. De wapens zijn in beslag genomen.

Verkeerspolitie vordert vijf rijbewijzen in

REGIO - Zaterdag en zondag heeft de Verkeerspolitie Utrecht volop gesurveilleerd met onopvallende videovoertuigen in de politieregio Utrecht. Hierbij zijn vijf rijbewijzen ingevorderd voor het overtreden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur.

Op zaterdag 3 mei hielden agenten twee mannen uit Driebergen-Rijsenburg, een 35- en een 37-jarige man, aan die met hoge snelheid op hun motoren van Bunnik richting Utrecht reden op de Rijkweg A12, beide raakten hun rijbewijs kwijt. Zondag 4 mei moesten drie motorrijders op de provinciale wegen N210 en N212 hun roze papiertje inleveren. Twee mannen uit Vinkeveen, van 32 en 35 jaar oud, vielen ter hoogte van Wilnis al op vanwege hun vlotte rijgedrag. Ze werden enige tijd gevolgd en later aangehouden. Een 73-jarige motorrijder op de N210 reed met een pieksnelheid van bijna 200 km/uur, daar waar 80 km/h is toegestaan. Ook werden acht bekeuringen uitgeschreven aan overtreders die tussen de 30 en 49 km/uur te hard reden.

Onder invloed

MAARSSEN Op de Vogelweg is zondag 4 mei om 20.15 uur een 43-jarige bestuurder van een bestelauto aangehouden voor rijden onder invloed. De Maarssenaar werd aangehouden na een blaastest en blies op het politiebureau 445 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.