Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Prijs voor Beste Leerbedrijf 2007 goed besteed

Royal Van Lent Shipyard BV won, na voordracht door Savantis, op 31 januari jongstleden de prijs voor het Beste Leerbedrijf van Nederland; een jaar lang roem, een mooie sculptuur en een check van 2500 euro. Onlangs besloot Royal Van Lent dit bedrag te verdubbelen en aan een goed doel te schenken, de keuze viel al snel op de stichting Atta. De stichting Atta zet zich in voor scholingsprojecten in Ghana en heeft reeds jaren een nauwe band met Royal van Lent en de gemeente Alkemade waar Van Lent gevestigd is. Op 23 april 2008 was de Ghanese vice-president van de stichting Atta, Mr. Kofi Adjei Ntim, in Nederland om de check officieel in ontvangst te nemen.

Directeur Dick van Lent motiveerde de keuze van Royal Van Lent voor de stichting Atta. Van Lent acht het een eer en een plicht om mensen te helpen in een land dat het met mindere middelen dan Nederland moet doen. Royal Van Lent investeert zelf veel in scholing en weet als geen ander, gezien de prijs voor het Beste Leerbedrijf, wat de meerwaarde van goed opgeleid personeel is. De keuze om een opleidingsprogramma te ondersteunen leek dan ook vanzelfsprekend.

In aanwezigheid van de burgemeester van Alkemade Dhr. Meerburg werd de check overhandigd. Na de overhandiging sprak Mr. Kofi Adjei Ntim zijn dank uit naar alle aanwezigen. Tevens bracht hij een woord van dank uit namens de Nederlandse ambassadeur in Ghana Mevr. Remmelzwaal, welke inmiddels alle details van de verkiezing Beste Leerbedrijf weet. Met het geschonken geld zal voor dertig weeskinderen kleding en schoolspullen gekocht worden zodat ook zij later uitzicht hebben op een baan met toekomst, natuurlijk na gedegen onderwijs.