Ingezonden persbericht


Persbericht
()

Goodman verkoopt Goodman Property Investors

Sydney, 6 mei - Internationale vastgoedgroep Goodman maakt vandaag de verkoop van Goodman Property Investors (GPI) bekend. De investeringstak wordt verkocht aan Aberdeen Asset Management voor EUR 139 miljoen met een earn-out regeling van maximaal EUR 15,9 miljoen. Door de transactie wordt Aberdeen een van de grootste fondsbeheerders in het Verenigd Koninkrijk, met een vermogen onder beheer van meer dan EUR 30 miljard.

Goodman richtte zijn investeringstak Goodman Property Investors op na de acquisitie van Arlington Securities in 2005. Sindsdien heeft Goodman zijn geïntegreerde businessmodel verder uitgebreid in Europa door organische groei en acquisities. De verkoop is het sluitstuk van een proces waarbij Goodman eind 2007 verschillende strategische opties onderzocht om GPI in onder te brengen.

Goodman Property Investors is een internationale vastgoedinvesteerder die directe en indirecte investeringsproducten aanbiedt, waaronder separate mandaten en 'pooled' fondsen die investeren in diverse vastgoedbranches en internationale markten. De afgelopen jaren liet GPI een sterke performance zien, met een groeiend vermogen onder beheer van EUR 15 miljard in 2008.

Rickard Backlund, CEO van Aberdeen Property Investors: "We volgen de gestage groei van Goodman Property Investors al een aanzienlijke tijd. We zijn dan ook enorm verheugd dat we GPI nu overnemen en verder kunnen bouwen op zijn expertise en wereldwijde productaanbod. Goodman Property Investors wordt geleid door een management team van wereldklasse en het productaanbod is volledig complementair aan dat van ons."

Het management en de medewerkers van Goodman Property Investors gaan over naar Aberdeen Asset Management. John O'Connor, hiervoor managing director van Goodman Property Investors, wordt managing director voor Aberdeen Property Investors in het Verenigd Koninkrijk. Andrew Smith, hiervoor hoofd Indirecte Investeringen wordt managing director van de afdeling Fund Management & Indirect Funds.

Michael O'Sullivan, CEO van Goodman in Europa: "De laatste twee jaar zijn onze Europese activiteiten enorm uitgebreid. In deze periode heeft Goodman Property Investors een wereldwijd klantenbestand opgebouwd en zijn productaanbod uitgebreid om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar gespecialiseerd investeringsmanagement. Samen met het management team van GPI zijn we op zoek gegaan naar een strategische partner om zo het zakelijke potentieel van GPI te maximaliseren. Ik ben blij dat we in Aberdeen deze partner hebben gevonden en ik ben er van overtuigd dat zij de beste partij zijn om Goodman Property Investors naar de volgende fase in hun ontwikkeling te brengen."

De voltooiing van de verkoop is onderhevig aan de goedkeuring van de UK Financial Services Authority.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De Goodman Group, bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van EUR 5,1 miljard (AUD 8,4 miljard). Hiermee is het 's werelds op een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep. Goodman heeft 11,5 miljoen m2 bedrijfsruimte verdeeld over 650 gebouwen en een vermogen van EUR 21,4 miljard onder beheer. Met bijna 1400 medewerkers in dertig kantoren in meer dan twintig landen is Goodman een wereldwijde speler die de groei en uitbreiding van bedrijven mogelijk maakt. In Europa heeft Goodman kantoren in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije en Turkije.



Ingezonden persbericht