Prsberichten Binnensticht, 12.55 uur

Utrecht, 06-05-2008

Botsing met betonblok

DE BILT Een 55-jarige automobiliste uit Bilthoven raakte op maandag 5 mei gewond bij een ongeval.

Rond 16.40 uur reed de Bilthovense over de Biltse Rading, komende uit de richting van de Rijksweg A27. Op een gegeven moment wilde zij rechts afslaan, maar stuurde te vroeg naar rechts. Zij belandde in de berm en botste daar tegen een betonblok. Daardoor werd de auto gelanceerd, sloeg over de kop en kwam half in de berm en half op het fietspad tot stilstand. Een getuige van het ongeval, kwam de automobiliste direct te hulp.

Een motorambulance kwam ter plaatse. De vrouw had een bult op haar hoofd en last van haar borstbeen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit een verklaring van de getuige bleek dat de vrouw niet te hard had gereden.

Getuigen houden straatrover aan

BUNNIK Een vrouw werd op zondag 4 mei van haar tas bestolen. Door daadkrachtige getuigen werd de verdachte aangehouden.

Rond 11.20 uur zette een 74-jarige vrouw uit Hilversum op de Stationsweg haar fiets in een fietskluis. Daarbij had ze haar handtas kort op de grond gezet. Plotseling kwam er een man aanlopen, hij pakte haar tas en ging er rennend vandoor.

De Hilversumse rende al roepend om hulp achter hem aan. Een joggende vrouw sloot zich bij de achtervolging aan. Vervolgens zagen twee jongemannen in een auto dat ook. Zij stapten uit en gingen ook te voet achter de verdachte aan. Zij haalden de verdachte, een 21-jarige man uit Warszawa (Polen), op de Arie van de Heuvelstraat in en hielden hem aan. De verdachte werd even later aan de politie overgedragen.

De verdachte had tijdens zijn vlucht de handtas weggegooid. Die werd door een passante aan de Hilversumse teruggegeven. Er bleek niets uit de tas te zijn verdwenen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerspolitie vordert vijf rijbewijzen in

REGIO - Zaterdag en zondag heeft de Verkeerspolitie Utrecht volop gesurveilleerd met onopvallende videovoertuigen in de politieregio Utrecht. Hierbij zijn vijf rijbewijzen ingevorderd voor het overtreden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur.

Op zaterdag 3 mei hielden agenten twee mannen uit Driebergen-Rijsenburg, een 35- en een 37-jarige man, aan die aan het racen waren van Bunnik richting Utrecht op de Rijksweg A12, beide raakten hun rijbewijs kwijt. Zondag 4 mei moesten drie motorrijders op de provinciale wegen N210 en N212 hun roze papiertje inleveren. Twee mannen uit Vinkeveen, van 32 en 35 jaar oud, vielen ter hoogte van Wilnis al op vanwege hun vlotte rijgedrag. Ze werden enige tijd gevolgd en later aangehouden. Een 73-jarige motorrijder op de N210 reed met een pieksnelheid van bijna 200 km/uur, daar waar 80 km/h is toegestaan. Ook werden acht bekeuringen uitgeschreven aan overtreders die tussen de 30 en 49 km/uur te hard reden.

Rijden onder invloed

BILTHOVEN Een 44-jarige automobilist uit Rotterdam is maandagnacht 5 mei betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen dat één koplamp defect was en zetten hem op de Steenen Camer aan de kant. Uit het contact bleek sprake van alcoholgebruik en na de blaastest moest de Rotterdammer mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat de man 430 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.