Persberichten Eemland noord, 12.50 uur

Utrecht, 06-05-2008

Mannen aangehouden

EEMNES Na een melding op maandagnacht 5 mei, bleek dat drie personen goederen aan het inladen waren vanaf een terrein aan Graanoogst. Hierop gingen politiemensen ter plaatse, die troffen drie mannen van 17, 19 en 21 jaar en afkomstig uit Eemnes, aan. De drie zouden zinken platen vanaf het terrein in een bestelbus hebben geladen, maar die inmiddels ook weer hebben uitgeladen en op het terrein teruggelegd hebben. De drie werden ingesloten voor nader onderzoek. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de drie in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Poging diefstal met geweld

SOEST Een 11-jarige jongen uit Soest heeft samen met zijn vader aangifte gedaan van poging diefstal met geweld. De jongen was zondag 4 mei omstreeks 15.00 uur samen met drie vriendjes aan het spelen op de Soesterengweg. De drie reden op skelters het fietstunneltje van de Soesterengweg door in de richting van de Molenweg(zwembadzijde). Aan het einde van de tunnel zag de 11-jarige dat een ongeveer 10 jarige jongen voor zijn skelter ging staan. Zonder enige verdere aanleiding kreeg de 11-jarige enkele stompen in zijn gezicht en moest hij zijn zakken leegmaken. De jongen had echter niets bij zich, waarop de knaap wegliep in de richting van de Albert Cuyplaan. Het signalement luidt: een ongeveer 10-jarige jongen met een licht getinte huidskleur, lengte
1.20 m. zwart donker haar aan de zijkanten opgeschoren, boven op het hoofd de haren gevlochten in twee banen. Hij droeg een witte pet met de klep naar achteren, een roze shirt met korte mouwen met op de voorzijde grote letters, met daaronder een witte korte broek en sportschoenen. Eventuele getuige(n) worden gevraagd via het telefoonnummer 0900-8844 kontakt op te nemen.

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft op zondag 4 mei uur een eigenaar van een auto die geparkeerd stond aan de Ploegschaar aangehouden. Het bleek dat de man, 28 jaar en afkomstig uit Soest, is doorgereden nadat hij tegen een andere auto is aangereden op de Gouden Ploeg. Na ademanalyse bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de verdachte 650 ug/l in zijn bloed had. Er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Verkeersongeval

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Op zondag 4 mei omstreeks 22.10 uur heeft een verkeersongeval aan de Westsingel plaatsgevonden. Hierbij zijn de bestuurders van twee scooters frontaal tegen elkaar gebotst en raakten twee mannen en een vrouw gewond.

Een 30-jarige bestuurder van een scooter uit Amersfoort reed vanuit Bunschoten-Spakenburg in de richting van Amersfoort. De andere bestuurder van de scooter, een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg, reed in tegengestelde richting. Door nog onbekende reden zijn beide bestuurders frontaal tegen elkaar aangereden. Het 30-jarige slachtoffer heeft letsel aan het gezicht, de 17-jarige slachtoffer heeft een hersenschudding aan het ongeval overgehouden. Alle slachtoffers zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.